Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 en 22 augustus 2010

Rosita de Vries: 053-4555588

Drie mannen mishandeld, één verdachte aangehouden Losser
In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus zijn drie mannen, een 24-jarige man uit Losser, een 22-jarige man uit Borne en een 24-jarige man uit Goor, mishandeld. De politie heeft een 22-jarige Enschedeër aangehouden voor de mishandelingen. De tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Omstreeks 03.00 uur krijgt Politie Twente melding van een vechtpartij aan de Raadhuisstraat. Als zij ter plaatse komen blijkt de 24-jarige Lossenaar dusdanig gewond dat hij per ambulance moet worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee hebben geen zichtbaar letsel. Getuigen wijzen een 22-jarige Enschedeër aan als één van de verdachten van de mishandeling, ook de identiteit van de tweede verdachte komt uit getuigenverklaringen naar voren. Hierop wordt de 22-jarige Enschedeër aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie verwacht de tweede verdachte binnenkort aan te kunnen houden. Uit onderzoek zal moeten blijken wat de reden voor deze mishandelingen is geweest. (2010075499/511/508)

Eenzijdig ongeval door alcoholgebruik Rossum, Enschede
Van twee alcomobilisten is het rijbewijs ingevorderd en een bloedproef afgenomen omdat zij onder invloed een eenzijdig ongeval hebben veroorzaakt. Beide automobilisten zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Rossum
Een 30-jarige man uit Oldenzaal had op zaterdagnacht 21 augustus, omstreeks 02.30 uur, zijn auto niet ondercontrole toen hij over de Ootmarsumsestraat in Rossum reed. Hij eindigde met zijn auto in de berm en moest door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijdt worden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs evenals zijn kentekenbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010075514)

Enschede
Een 45-jarige vrouw uit Epe had zaterdagnacht 21 augustus, omstreeks 01.15 uur, haar auto niet ondercontrole en eindigde in de sloot aan de Haaksbergerstraat. Zij werd met een flinke hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is een bloedproef genomen. Ook haar rijbewijs en kentekenbewijs zijn ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010075479)

Dronken automobiliste strandt op kruising Ootmarsum
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur meldt een getuige dat zij bijna is aangereden door een vermoedelijk dronken automobiliste op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum. Onderweg krijgen de aanrijdende agenten de melding dat een dronken vrouw wordt tegengehouden op de kruising Profietstraat met de Odemarsusstraat. Als zij ter plaatse komen zien zij een auto midden op de kruising staan met een lekke band en een flinke schade. De bestuurster wordt aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Oldenzaal. De bestuurster, een 35-jarige vrouw uit Neuenhaus (DL) weigert mee te werken. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal van weigering zal worden opgemaakt. De politie van Nordhorn heeft de vrouw overgedragen aan haar zorgkader. (2010075617)

Alcomobilist weigert bloedproef Almelo
Een 32-jarige automobilist uit Almelo weigert een bloedproef te ondergaan als een ademanalyse niet voltooid kan worden. In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus zien surveillerende agenten omstreeks 04.15 uur een auto rijden over de Schuttenstraat, die uit de richting van het Waaghplein afkomstig is. Op het plein geldt een gesloten verklaring. De agenten besluiten de bestuurder hierover aan te spreken en proberen hem middels het transparant stop politie, lichtsignalen en zelfs door te claxonneren te laten stoppen. Dit lukt uiteindelijk op de Hofkampstraat. Op straat blaast hij een 'F', hierop wordt hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse om het promillage alcoholgebruik te bepalen. Na drie pogingen is nog geen analyse voltooid. Hierop wordt een bloedproef gevorderd. De 32-jarige weigert zijn medewerking. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal van weigering zal worden opgemaakt. (2010075780)

Alcomobilist rijdt terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd Overdinkel
Vrijdagavond 20 augustus wordt omstreeks 22.30 uur een 32-jarige man uit Horn op de Hoofdstraat in Overdinkel gecontroleerd op alcohol gebruik. Ter plaatse blaast hij een 'F', hierop wordt hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag is 1,40 promille. Dan blijkt dat zijn rijbewijs al is ingevorderd in Dordrecht, ook voor het rijden onderinvloed. Voor beide feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010075847)

Rijbewijs ingevorderd
Hengelo
Zaterdagnacht 21 augustus omstreeks 02.00 uur heeft de politie Twente het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige Hengeloër omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto over de Oldenzaalsestraat reed. De uitslag van de ademanalyse was 1,55 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010075501)

Brom/snorfietsers naar 49CC
Almelo
Drie snorfietsers en één bromfietser moeten deelnemen aan de educatieve maatregel 49 CC.

De politie Twente heeft zaterdag 21 en zondag 22 augustus in totaal vier bestuurders aangehouden en de snor/bromfietsen onderworpen aan een rollertestbank om de snelheid te bepalen.

Een 17-jarige Almeloër werd 21 augustus omstreeks 17.15 uur, gecontroleerd op de Bornerbroeksestraat. Zijn snorfiets haalde een snelheid van 57 km/u. De bromfiets van een 16-jarige Almeloër haalde een snelheid van 76 km/u toen hij omstreeks 19.15 uur gecontroleerd werd op de Noordikslaan. Omstreeks 19.45 uur werd een 20-jarige snorfietser uit Almelo gecontroleerd op de Windmolenbroeksweg. Zijn snorfiets haalde een snelheid van 53 km/u. Zondagmorgen 22 augustus omstreeks 10.30 uur werd een 18-jarige Almeloër gecontroleerd op het Stationsplein. Zijn snorfiets haalde 47 km/u.

De kentekendelen van de brom/snorfietsen zijn ingenomen en de bestuurders zijn aangemeld voor de educatieve 49 CC maatregel. (2010075634/665/664/856)

Vermoedelijke drugsdealers aangehouden Losser, Enschede
Tijdens surveillances controleert politie in het centrum op die plekken waar overlast gemeld wordt. Bij twee controles zijn donderdag 19 en vrijdag 20 augustus, vijf mannen aangehouden op verdenking van drugsdealen. Drie op donderdag 19 augustus in het centrum van Enschede en twee op vrijdag in het centrum van Losser.

Enschede
De politie Twente heeft op vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur drie mannen gecontroleerd aan de Molenstraat op drugsbezit. Geen van de mannen was in het bezit van drugs. Na het vaststellen van hun identiteit werd duidelijk dat één van de mannen, een 35-jarige Duitser zonder vaste woon of verblijfplaats, internationaal gezocht werd. Hij is aangehouden en zal worden uitgeleverd aan Duitsland. (2010074997)

(Onbekend voor welk misdrijf hij gezocht wordt)

Losser
De politie Twente heeft vrijdagavond 20 augustus omstreeks 23.30 uur twee verdachten van het dealen van drugs aangehouden op de Gronausestraat. Het gaat om twee mannen uit Losser van 22 en 24-jaar oud. Hun gedrag viel surveillerende agenten op en bij controle bleek dat zij in het bezit waren van verdovende middelen. Hierop is ook de auto van 24-jarige doorzocht. Ook hier werd drugs (wiet en cocaïne) aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010075443)

Aanrijding letsel
Oldenzaal
Vrijdagavond 20 augustus omstreeks 18.30 uur rijdt een 47-jarige automobiliste uit De Lutte de kruising Graveneslaan met de Provinciale rondweg N342 op. Hierbij ziet ze de 22-jarige motorrijder uit Almelo, die over de Provinciale weg rijdt over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Bij de aanrijding raakt de 22-jarige motorrijder dusdanig gewond dat hij moet worden overgebracht naar het ziekenhuis. (2010075399)

Aanrander aangehouden
Goor
De politie Twente heeft zondagnacht 22 augustus omstreeks 04.45 uur een 25-jarige man uit Markelo aangehouden voor het aanranden van een 39-jarige Goorse. De 35-jarige was bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat toen zij lastiggevallen werd door de 25-jarige. Als zij hem verzoekt weg te gaan betast hij haar onzedelijk en gaat er dan vandoor. Op aanwijzing van getuigen kan de politie de man op de Markeloseweg aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010075796)

Vrouw van haar tas beroofd
Hengelo
Zondagnacht 22 augustus omstreeks 04.00 uur is een 37-jarige Hengelose op de F.Zernikestraat van haar tas beroofd. De 37-jarige fietst omstreeks 03.00 uur vanuit het centrum naar huis. Op de Industriestraat ziet zij dat ze gevolgd wordt door een donkere VW Golf. Als ze haar woning aan de F.Zernikestraat binnen wil gaan, staat de bestuurder van de Golf plotseling achter haar en grijpt haar tas (zwarte Björn Borgtas met zilveren glitter letters erop) en rijdt in zijn auto richting Industriestraat. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, ongeveer 20 jaar oud, slank postuur en ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een streepjes T-shirt. Kent of herkend u de dader of heeft u informatie over deze beroving? Neemt u dan contact op met de politie Twente, team Hengelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M 0800-7000. (2010075797)

Verdachten autodiefstal en woninginbraak aangehouden Hengelo
De bewoners van een woning aan de Drienerparkweg hebben vrijdagavond 20 augustus een inbreker overlopen en vastgehouden tot de politie kwam. De mededader kon op aanwijzing van een alert buurjongetje worden aangehouden.

Omstreeks 18.00 uur komen de bewoners van de Drienerparkweg thuis en zien een man met hun huisraad uit hun woning komen. Hierop bedenkt de 50-jarige bewoner zich geen moment en houdt de dief tegen tot de inmiddels gebelde politie arriveert. De inbreker, een 36-jarige Hengeloër wordt aangehouden. Getuigen melden dat ze de 36-jarige, samen met een vrouw, hebben zien komen in een blauwe Ford Escort. Deze wordt aangetroffen en blijkt van diefstal afkomstig. De auto is tussen 18 augustus en 20 augustus gestolen vanaf de Prinses Beatrixstraat in Hengelo. Op de Bergweg kan op aanwijzing van het buurjongetje, de tweede verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Hengelose. Beiden zijn in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld. (2010075358/404)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Vrijdag 20 augustus heeft Politie Twente een 49-jarige man uit Oldenzaal aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 15.00 uur belt een medewerker van een winkel aan Het Plein in Hengelo dat zij een man hebben aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De ter plaatse gekomen agenten nemen de verdachte over. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte, een 49-jarige Oldenzaler, de dag ervoor en op 5 augustus goederen heeft meegenomen zonder deze te betalen. De 49-jarige is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. (201075362)

Poging overval tankstation
Enschede
Door alert optreden van 41-jarige medewerkster van een tankstation aan de Knalhutteweg, kan de politie de verdachte van een poging overval aanhouden.

Zaterdagavond 21 augustus omstreeks 19.16 uur komt een man het tankstation binnenlopen, wacht tot zijn voorganger de shop heeft verlaten en roept dan dat hij geld wil. De medewerkster zegt resoluut nee en als zij de alarmknop in wil drukken gaat de man er snel vandoor. De medewerkster noteert het kenteken van zijn auto en alarmeert de politie. Op de Gronausestraat zien agenten de auto rijden en geven de bestuurder een stopteken waaraan hij voldoet. Hierop wordt de bestuurder, een 37-jarige man uit Losser, aangehouden op verdenking van poging overval op een tankstation. De 37-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010075660)

Bedrijfsinbraak, één verdachte aangehouden Vriezenveen
Vrijdagavond 20 augustus omstreeks 21.45 uur krijgt politie Twente een inbraakmelding van een bedrijf aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen. Als de agenten ter plaatse komen zien zij een verdachte auto staan. Op het moment dat zij de auto willen controleren gaat deze er met hoge snelheid vandoor in de richting van Vroomshoop. De agenten zetten de achtervolging in. Als ze ter hoogte van Hardenberg rijden krijgen de agenten ondersteuning van Politie IJsselland. Aangekomen op de kruising Kanaal Oost met de Broekdijk in Bergentheim, heeft de bestuurder zijn auto niet langer onder controle en komt tegen de vangrail tot stilstand. Hierop rennen de vermoedelijk vier inzittenden van de auto de Kanaalweg op. Eén verdachte, een 24-jarige Amsterdammer, kan worden aangehouden. Van de overige inzittenden ontbreekt nog ieder spoor. De 24-jarige is voor onderzoek in verzekering gegaan. De politie is een onderzoek gestart en sluit meer aanhoudingen niet uit. (2010075447)


---- --