KNHS

Vincent Voorn naar tweede plek in GP Hachenburg 22 augustus 2010
Vincent Voorn - Priamus Z

HACHENBURG (KNHS) - In de Grote Prijs van Hachenburg, gelegen in het Duitse Westerwald, kwamen negen ruiters terug voor de tweede omloop en daaronder drie Nederlanders. Albert Zoer (Echten), die de snelste tijd van de vier fouters had gerealiseerd behoorde met Uraguay tot deze selecte groep. Vincent Voorn (Dinteloord) en Marc Houtzager (Rouveen) stonden er dankzij een foutloos basis parcours beter voor.

In de tweede ronde van deze Grote Prijs bleef Voorn met Audi's Gestion Priamus Z wederom foutloos, en uiteindelijk zou blijken dat zijn tijd van 42.11 sec. goed genoeg was voor de tweede plek. Houtzager, die met HBC Tamino ook foutloos wist te blijven, eindigde op een achterstand van één tiende seconde van Voorn en werd derde. De zege ging naar de Duitser Marco Kütscher met Frodo, die ruim twee seconden sneller was dan Voorn.

In de finale van de Mittlere Tour wist Albert Zoer met Samurai vierde te worden. Op zaterdag was hij met ditzelfde paard nog tweede geworden in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs. Houtzager zegevierde in de openingsrubriek op zondag, een wedstrijd voor jonge paarden, met Waterloo.

"De Grote Prijs was een serieuze proef, want uiteindelijk bleken er maar zes combinaties foutloos te zijn gebleven in het basisparcours. Ik zat in het begin van het startveld in de tweede ronde en besloot, mede omdat de bodem niet helemaal perfect was, om om een steilsprong heen te rijden in plaats van er voorlangs. Die wending naar de dubbelsprong bleek de beslissende, en dus de winnende te zijn, want Marco Kutscher reed wel binnendoor en was ruim drie seconden sneller", vertelde Marc Houtzager, die verder nog te melden had dat de vorm waarin zijn jeugdige HBC Tamino verkeert nog steeds als glanzend mag worden omschreven. "Als ik iets later in het veld van start had mogen gaan had ik mogelijk een poging gewaagd. De vorm om te winnen is er, maar er komen nog meer wedstrijden en waarom dan nu op een matige bodem risico's nemen?", aldus Houtzager.

Vincent Voorn reed de wending die Kutscher de zege bracht wel, maar was wel langzamer. "Priamus sprong echt fantastisch en was honderd procent bij de les. Dat was nodig ook, want het basisparcours was pittig te noemen", aldus Voorn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csi-hachenburg.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m):


1) Marco Kutscher (Dui) - Frodo 36- 0 / 0 - 39.80
2) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Gestion Priamus Z - 0 / 0 - 42.11

3) Marc Houtzager (Rouveen) - HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 0
- 42.21
9) Albert Zoer (Echten) - Uraguay (Nairobi x Colino) - 4 / 4 - 45.36

Uitslag Mittlere Tour (1.45m):


1) Tim Holster (Dui) - Rastellie - 0 / 0 - 36.41
2) Matthew Willisma (Aus) - Bolero van 't Heike - 0 / 0 - 36.79
3) Maurice van Roosbroeck (Bel) - Dylano - 0 / 0 - 36.85
4) Albert Zoer - Samurai (Iroko x Boreas) - 0 / 0 - 36.97

Finale Youngster Tour (1.40m):


1) Marc Houtzager - Waterloo (Karandasj x Faram) - 0 / 0 - 35.84
2) Nina Fagerstrom (Fin) - Derly Chip de Muze - 0 / 0 - 36.80
3) Tobias Meyer (Dui) - Pour le Poussage - 0 / 0 - 36.86

Foto Vincent Voorn met Priamus Z door: www.melissen.net