Oxfam Novib vindt honderden helden op Lowlands

22/08/2010 19:57

Oxfam Novib

Doehetzelven voor een betere wereld werkt. Dat blijkt wel uit de animo voor de activiteiten van Oxfam Novib tijdens Lowlands afgelopen weekend. Ruim 850 Doehetzelf acties werden uitgevoerd door het Lowlandspubliek.

"Eerlijk is heerlijk", "het leven is niet fair, dit shirt wel", "geef 2ehands een kans", zomaar wat kreten op de zelfgemaakte shirts van Lowlandsbezoekers. Oxfam Novib Actiehelden speurden het hele weekend naar nieuw heldhaftig talent onder de festivalgangers.

Dat leverde zeshonderd nieuwe helden op, die kleine dingen doen in hun dagelijks leven en natuurlijk tijdens Lowlands, om de wereld net dat stukje leuker, beter en rechtvaardiger te maken.

Op het Oxfam Novib terrein konden festivalganger terecht voor Doehetzelf Tips, kleine dingen die je in je dagelijks leven kunt doen om een bijdrage te leveren aan die betere wereld. Bijvoorbeeld als consument kiezen voor producten waar de makers een eerlijke prijs voor krijgen. Zo gingen er ruim 30.000 eerlijke consumpties over de toonbank van het Oxfam Novib restaurant en de koffiebar.

De milieucamping van Lowlands, Green Ghettos, werden gedurende drie dagen overgenomen door de Oxfam Novib Trash Bashers. Zij riepen de kampeerders met ludieke acties op hun eigen troep op te ruimen. Lowlands is als festival een voorloper op het gebied van duurzaamheid, maar op het Oxfam Novib terrein bleek dat ook het publiek hier graag aan meedoet.

Oxfam Novib gelooft in het zelfdoen van mensen in ontwikkelingslanden. Vanuit Nederland en zelfs vanaf Lowlands kunnen we hen daarbij steunen. Door eerlijke producten te kopen en op te komen voor een rechtvaardige wereld, krijgen mensen daar meer kansen om hun eigen leven op te bouwen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.oxfamnovib.nl