KNHS

Madeleine Brugman in blakende vorm in Helvoirt
22 augustus 2010
Madeleine Brugman - Katmandu

HELVOIRT (KNHS) - In het Brabantse Helvoirt vond dit weekeinde Outdoor Helvoirt plaats, een eventing wedstrijd op één en twee sterren niveau. In beide wedstrijden wist Madeleine Brugman (Bornerbroek) een hoofdrol te vervullen. De één sterren wedstrijd sloot zij winnend af met Sundancer, terwijl zij in de twee sterren wedstrijd als derde eindigde met Katmandu.

In de wedstrijd op één sterren niveau hoefde Brugman met Sundancer aan haar dressuurscore van 38.40 p. niets toe te voegen. Zij bleef in zowel het springen als in de cross zonder strafpunten. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) leverde met Coral Estate Peter Parker ook een heel goede prestatie door als tweede te eindigen. Zij kreeg aan haar dressuurtotaal 1.20 p. toegevoegd, omdat zij in de cross de toegestane tijd met drie seconden had overschreden. Jan van Beek (Rijsbergen) werd met Winston derde.

In de twee sterren wedstrijd ging de zege naar de Zweedse Sara Algotsson-Ostholt met Wega. In de dressuur moest zij nog de Australiër Andrew Hoy en de Belg Frederik Smet voor zich dulden. In het springparcours hield Algotsson de lei schoon, terwijl Hoy twee springfouten noteerde en Smet maar liefst drie palen liet vallen. Hoy zakte daardoor naar de vijfde plek in de tussenstand, terwijl Smet terugviel naar de 13de klassering. De Belg Marc Rigouts, die als enige de twee sterren cross binnen te tijd wist te rijden, klom daardoor op naar de tweede plek in de eindstand. Rigouts, na de dressuur nog 20ste, was na het springen al opgeklommen naar de achtste plek, om uiteindelijk als tweede te eindigen, achter Algotsson.

Madeleine Brugman, nu met Katmandu, stond netjes zevende na de dressuur, bleef foutloos in het springen, en wist in de cross de schade uiterst beperkt te houden, waardoor zij als derde eindigde. Erwin Bout (Oostvoorne) met John Doe wist zich als negende te klasseren, net voor Jan van Beek met Vision. Tim Lips (Made), die kortgeleden nog van zijn paard was gevallen, ging van start met Concrex Vacarlos en beëindigde de wedstrijd met dit relatief nog onervaren paard op de 37ste plek in de eindstand.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.rechenstelle.de

Uitslag CIC 2*:


1) Sara Algotson-Ostholt (Zwe) - Wega- 50.10
2) Marc Rigouts (Bel) - Carriem van Colen Z - 55.50
3) Madeleinde Brugman (Ambt-Delden) - Katmandu - 55.90 9) Erwin Bout (Oostvoorne) - John doe - 65.60
10) Jan van Beek (Rijsbergen) - Vision - 67.40

Uitslag CIC 1*:


1) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Sundancer - 38.40
2) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Coral Estate Peter Parker - 44.30

3) Jan van Beek - Winston - 46.20
5) Chantal Megchelenbrink (Ursem) - What Ever - 48.80 6) Annemiek Wieken (Roden) - Watermill O'Lady - 49.70 8) Merel Blom (Breukelen) - Queen of the Catwalk - 53.70 9) Vera Grevelink (Asten) - Udiana - 52.20
10) Anouk Elferink (Sleeuwijk) - Veloce - 54.60

Foto Madeleine Brugman met Katmandu door: www.melissen.net