IVN West-Friesland houdt Open Bijenhuis bij imker Henk Stam in Andijk


Bijen, honing en 'eerebaie'

ANDIJK, 20100814 -- Op zondag 22 augustus is de jaarlijkse `Open Bijenhuis' bij imker Henk Stam. Volwassenen en kinderen die alles willen weten over bijen zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur op Molenweg 27, 1619 EV Andijk. Kinderen mogen helpen met honing slingeren en waskaarsen maken. In de tuin staat een verkoopkraam: eerebaie die niet kunnen vliegen maar om op te eten, `bijvriendelijke' planten, allerlei soorten waskaarsen en honing. Proef eens hoe vol van smaak en lekker verse honing is!

Samen met andere imkers van Bijenvereniging West-Friesland wordt er over bijenvolken, korven of kisten, raten, mijten en honingaanmaak verteld. Bezoekers die dat durven mogen met een kap op en een speciale pijp een kijkje nemen in een bijenkast. Voor een prikveilige demonstratie staan er twee observatiekasten waarin bijen af en aanvliegen door de glazen toegang.

Momenteel gaat het slecht met de bijenstand in Nederland. Gelukkig zijn er nog veel mensen die bijen willen houden als hobby. Zonder bijen geen fruit - denk je dat eens in! Ze zijn onmisbaar voor het bestuiven van bloemen. Honing en bijenwas worden voor tal van medicinale en andere producten gebruikt. Mensen die overwegen om bijen te gaan houden kunnen zich deze bijenmiddag volledig op de hoogte stellen.

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht