Ingezonden persbericht


Logo_Noordwijk-Marketing_FC

PERSBERICHT

Noordwijk, 28 juni 2010

MAANZAND IN NOORDWIJK AAN ZEE
Thema European Sand Sculptures Festival 2010 bekend

Apollo 11, Neil Armstrong, raketten, satellieten, planeten en aliens. Je vindt ze zomaar op de boulevard van Noordwijk van 22 augustus t/m 3 oktober tijdens het European Sand Sculptures Festival 2010. Dit weekend werd het thema onthuld t het sympathieke én gratis zandevenement op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee het thema: SPACE SCULPTURES.

Zand en SPACE passen beide uitstekend bij Noordwijk. Vooral omdat de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC in Noordwijk is gevestigd en er een groot Space Business Park volop in ontwikkeling is.

Het officiële startschot van het evenement luidt op zondag 22 augustus als Europa's beste carvers de strijd met elkaar aangaan. Zij krijgen zes dagen de tijd om binnen het thema SPACE SCULPTURES de meest bijzondere sculpturen te realiseren. De winnaar wordt op vrijdag 27 augustus bekend gemaakt. Vervolgens zijn de sculpturen nog tot en met zondag 3 oktober te bezichtigen voor het publiek.

Noordwijk is er trots op dat zij voor het 3e jaar achtereenvolgend gastvrouw is van het European Sand Sculptures Festival. De zandsculpturen zijn een prachtig spektakel voor jong én oud. Net als vorig jaar verwacht de organisatie weer honderd duizenden bezoekers te mogen ontvangen op de boulevard van Noordwijk. Voor meer informatie: www.europeassandsculptures.eu



Ingezonden persbericht