Ingezonden persbericht

René Span exposeert in Galerie Wit Licht

René Span (1958) begon al in zijn vroege jeugd met tekenen en schilderen. Met toewijding zocht hij de rust in het creatieve, om zo de werkelijkheid te verwerken en zich zelf te ontwikkelen tot wat nu is en doet.
Het is voor René in zijn jeugd altijd een droom geweest om verder te komen in het kunstenaars vak. Hij streeft er dan ook naar om op het vlak van schilderen en creëren serieus te worden genomen.

In 1990 besloot hij dat hij zijn werk kon laten zien aan een breder publiek.
Nu schildert hij al meer dan 20 jaar, vanaf 1990 is zijn werk vooral te zien in Nijmegen en omgeving, maar ook elders in Nederland, zoals Noord Holland.

Vaak gaat de kunstenaar naar de zee om inspiratie op te doen en tevens tot rust te komen. Hiervoor is hij meestal te vinden op het strand of omgeving van Bergen aan Zee.
Ook de natuur waar wij een deel van uitmaken is en blijft een inspiratiebron voor René. Door menselijk handelen wordt deze vaak verstoort. Door vervuiling zie je kleuren die niet thuis horen in de natuur. Ook dit aspect kan inspireren. Zo komt men in de schilderijen kleuren tegemoet die niet in die omgeving thuis horen, maar wel door René gebruikt worden.

De betrokkenheid die hem trekt bij het schilderen, is om de gedachten leeg te maken van dat wat opgeslagen wordt en door te observeren vanuit het dagelijks leven. De inhoud hiervan treft dat wat mensen doen, in natuurlijke of figuurlijke zin.
René Span werkt veel met de kunst van het durven weglaten, waardoor het schilderij vanzelf abstract wordt. Uiteindelijk bestaat het schilderij alleen nog maar uit kleurvlakken die de compositie vormen, al voelt de kunstenaar zich niet aan een stijl gebonden. Het werk is nooit helemaal af. Niettemin komt er een krachtig beeld naar voren dat evenaart wat René Span wil laten zien.

Deze werken zijn te zien van vrijdag 20 augustus t/m zondag 26 september in Galerie Wit Licht.
Grotestraat 48
Nijmegen

De opening vindt plaats op zondag 22 augustus.

U bent van harte welkom.

Openingstijden:
donderdag 14.00u - 20.00u
vrijdag 12.00u - 18.00u
za en zo 12.00u - 17.00u

EINDE PERSBERICHT

Voor meer info: Mirte 0634829469/ Martijn 0644943517/ galeriewitlicht@gmail.com

---- --