Release klassieke muziek-CD met nieuwe composities van Guy Renardeau

22/08/2010 21:24

Stichting Apollo Kids

Deze maand starten we met de muziekopnamen van de nieuwe klassieke muziek-CD Hollands Landschap (deel 1) van Guy Renardeau. De CD verschijnt in januari 2011. Van Hollands Landschap wordt door Guy Renardeau en ensemble een familievoorstelling gemaakt (sept. 2011). Ook verschijnt er een prentenboek van Lucienne Tomesen geinspireerd op de CD onder de titel Wilde Zwanen (febr. 2011).

CD Hollands Landschap:

De klassieke CD, voor alle leeftijden, met nieuw gecomponeerde klassieke muziek van de jonge Frans/Nederlandse componist Guy Renardeau is geschreven "vanuit de belevingswereld van het kind". De componist voert op de CD en tijdens de voorstelling zijn eigen werk uit op de concertvleugel en de klassiek gitaar. Titels zijn: Egeltje (sopraan en klassiek gitaar), De Vos (piano), Winterlicht (klassiek gitaar), IJspret (piano), Wilde Zwanen (sopraan en piano), Tikke takke regen (sopraan en piano), De Winter (piano), Sneeuwvlokje (sopraan, spreekstem, piano).

De componist/pianist/gitarist en pedagoog Guy Renardeau studeerde cum laude af aan de Staatliche Musikhochschule in Keulen (afdeling Klassieke Muziek) en het Conservatorium van Amsterdam, en was laureaat op het internationale klassiek gitaar concours Dona Infanta Cristina te Madrid.

Videoclip Een kijkje in de keuken van Hollands Landschap:

Om alvast een voorproefje te geven van het opnameproces gaan we een videofilm maken van Hollands Landschap. In deze video is muziek te horen van de cd. Met de componist Guy Renardeau achter de concertvleugel. Ook toont de schrijfster/illustratrice Lucienne Tomesen ons een aantal nieuwe illustraties uit Hollands Landschap.

Familievoorstelling Hollands Landschap:

Rode draad in de muziektheatervoorstelling Hollands Landschap is de muziek. De muziek vertelt het verhaal van een kind dat de natuur intrekt. Onderweg ontstaan er vriendschappen met De Vos, die kippen wil gaan stelen bij de boer, en een Egel, genaamd Stoere Stekel, die vertelt over zijn leventje " 's nachts wanneer jij slaapt en ik ontwaak". Ook de Wilde Zwanen uit het Hoge Noorden zijn, na een lange, lange reis, aan komen vliegen in de duinen. "Vanochtend hoorde ik weer hun - o zo herkenbare - getrompetter. Hoog in de lucht breekbaar, kristalzuiver geschetter."

De muziek verklankt niet alleen de dieren maar ook de geluiden van de natuur om ons heen zoals het loeien van de wind, het breken van het ijs, het glijden van de schaatsen: kris, kras, kris, kras. Je hoort de kleurenpracht van de herfst, de knerpende en knisperende sneeuw, het suizen van sneeuwballen door de lucht, en de grote, witte stilte van De Winter.

Prentenboek Wilde Zwanen:

Luciënne Tomesen heeft bij de muziek nieuwe aquareltekeningen getekend. Zij liet zich hierbij inspireren door de muziek. Voor De Vos, een compositie voor piano-solo, tekende ze zelfs een hele reeks illustraties. De tekeningen visualiseren de muziek. Ze verschijnen op een groot scherm tijdens de voorstelling. Luciënne schreef voor Hollands Landschap ook nieuwe gedichten (o.a. De Vos, Wilde Zwanen, IJspret, Schaatsen rijden) en liedteksten (o.a. Egeltje voor sopraan en klassiek gitaar en Sneeuwvlokje voor sopraan, spreekstem en piano). Het prentenboek Wilde Zwanen uit de serie Hollands Landschap wordt los uitgegeven en is geschikt voor alle leeftijden.

Een aantal van de werken op CD waren reeds live te horen in het Muziekgebouw aan 't IJ met de sopraan Marrijje van Stralen. De bezetting van het ensemble: klassiek gitaar, piano, sopraan, actrice/verteller.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.apollokids.nl