Holland History House: historisch trefpunt van 23 t/m 27 augustus

27/07/2010 13:40

Nationaal Historisch Museum

Hét trefpunt voor geschiedenisliefhebbers:

Holland History House

Het Holland History House in het Amsterdams Historisch Museum is het trefpunt voor iedere geschiedenisliefhebber. Het evenement vindt plaats van 23 tot 27 augustus aanstaande tijdens het International Congress of Historical Sciences (ICHS 2010), de 'Olympische Spelen van de geschiedenis'.

Ook niet-congresgangers kunnen vanaf 17 uur 's middags terecht op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum om te genieten van talkshows, livemuziek en een drankje.

Programma

In de talkshow 'The Remains of the Day', blikt Hans Goedkoop elke dag tussen 17.45 en 18.30 uur terug op de gebeurtenissen van de afgelopen congresdag. Hij interviewt bekende historici uit binnen- en buitenland, zoals Roger Chartier, Hayden White en Jürgen Kocka. Vaste tafelheer is Jouke Turpijn, docent aan de Universiteit van Amsterdam.

In een dagelijkse filmreportage geven studenten van de UvA een impressie van de gebeurtenissen op en rond het ICHS. Na 18.30 uur speelt een liveband swingende muziek en kunnen de bezoekers iets eten en drinken.

De toegangsprijs voor het Holland History House bedraagt EUR 10, inclusief een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum. Studenten krijgen 50% korting en voor Museumjaarkaarthouders is de toegang gratis. Het museum is de hele avond geopend en organiseert in diverse zalen activiteiten.

Samenwerking

Het Holland History House is een initiatief van het Nationaal Historisch Museum, de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdams Historisch Museum en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Vertrekpunt

Het Holland History House is tevens het vertrekpunt voor de verkenning van de stad Amsterdam, een bezoek aan samenwerkende instellingen en deelname aan historische excursies. Gedurende de week organiseren tien deelnemende instellingen speciale activiteiten en evenementen. Meer informatie is te vinden op www.hollandhistoryhouse.com.

Waar?

Amsterdams Historisch Museum

Kalverstraat 92 / Nieuwezijds Voorburgwal 357

Wanneer?

23-27 augustus 2010

Maandag 23 t/m donderdag 26 augustus: 17.00-20.00 uur

Vrijdag 27 augustus: 17.00-23.00 uur

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://hollandhistoryhouse.innl.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (