Vrije Universiteit Amsterdam

Summercourse VU 2010 `studenten zonder grenzen'


* Startdatum: 23-08-2010


* Locatie: VU


* Titel: Summercourse VU 2010 `studenten zonder grenzen'


* Onderdeel: Interdisciplinair


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

Van 23 augustus tot 2 september organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam de Summercourse VU 2010 `studenten zonder grenzen.' Gedurende 8 dagen nemen de studenten deel aan colleges en workshops die gegeven worden door vooraanstaande docenten en sprekers. Daarnaast maken ze kennis met andere studenten van de VU door een leuk en actief programma. Ze krijgen een kijkje in de keuken van academisch schrijven, studerend lezen, onderzoek doen, presenteren en debatteren.

Tijdens deze summercourse werken de studenten tevens aan een essay over hun levensverhaal en doen ze onderzoek naar hun eigen biografie. Tijdens de slotavond op 2 september wordt door René Smit (de voorzitter van het College van Bestuur van de VU) en politica Fatima Elatik bekend gemaakt wie het beste essay heeft geschreven. Ouders, professoren, studenten en andere betrokkenen van de Summercourse VU 2010 zullen aanwezig zijn tijdens deze activiteit die op toepasselijke feestelijke wijze wordt afgesloten met een Iftar.

Er werken veel inspirerende & enthousiaste mensen mee aan de realisatie van deze summercourse. Zo zullen er ook een aantal aansprekende personen uit de multiculturele & academische gemeenschap als gastsprekers optreden. Renate Dorrestein zal bijvoorbeeld gezamenlijk met de studenten een kunstproject maken over de levensverhalen.

Waar: Vrije Universiteit Amsterdam
Wanneer: 23 augustus t/m 2 september 2010.
Kosten: Gratis
Info:www.vucourse.nl.
Email:info@vucourse.nl


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam