Gemeente Nieuwegein

donderdag, 5 augustus 2010

Nieuwegein EURnergiek roept aannemers, installateurs en andere uitvoerende bedrijven uit de bouwkolom op om deel te nemen aan het project en samen te werken aan meer wooncomfort met minder lasten. Om toe te lichten welke rol een uitvoerend bedrijf in het project kan hebben en welke voordelen samenwerking voor het bedrijf heeft, organiseren de projectpartners een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op maandag 23 augustus van 15.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis (Martinbaan 2, Nieuwegein). Geïnteresseerde bedrijven uit Nieuwegein en omgeving worden dan nader geïnformeerd over het project. Er is daarnaast volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan tot woensdag 18 augustus bij Dick de Jong van Bouwadviesbureau de Groene Werf: info@dgw.eu of (030) 601 9779.

Nieuwegein EURnergiek

Nieuwegein EURnergiek is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en de adviesbureaus de Groene Werf en Move2Green. Samen ondersteunen deze partijen particuliere woningeigenaars zoveel mogelijk gratis bij het kiezen en uitvoeren van energiebesparende maatregelen voor hun (bestaande) woning. Het project gaat na de zomer officieel van start in de wijk Jutphaas-Wijkersloot. Na de vooraankondiging begin juli meldden zich al ongeveer 75 belangstellende woningeigenaars aan om deel te nemen.
In de pilotfase (tot mei 2011) bestaat het project uit het verbeteren van een 100-tal woningen. Daarbij wordt ook gestreefd naar een bloksgewijze aanpak van woningen. Het is de bedoeling om het project na deze eerste stap in Jutphaas-Wijkersloot op te schalen naar de gehele gemeente.
Nieuwegein EURnergiek wordt in de pilotfase ondersteund door de provincie Utrecht.

Voordelen voor bedrijven

Meewerken aan Nieuwegein EURnergiek heeft voor een uitvoerend bedrijf verschillende voordelen:

1. Opname op de advieslijst van uitvoerende bedrijven t.b.v. de woningeigenaren.

2. Meer opdrachten en omzet.

3. Ontwikkelen en toepassen van duurzaamheidskennis. Deze en andere voordelen worden nader toegelicht op de informatiebijeenkomst.

Criteria voor deelname

Om als uitvoerend bedrijf mee te kunnen werken aan Nieuwegein EURnergiek geldt een aantal criteria, zoals kennis en ervaring hebben met energiebesparende maatregelen en voldoen aan eisen uit rijks- en provinciale subsidieregelingen. Ook wordt er van het bedrijf een pro-actieve houding verwacht voor de verdere ontwikkeling en opschaling van het project. Uiteraard gaan de projectpartners op de informatiebijeenkomst nader in op deze criteria.

Meer informatie

Neem voor vragen over het project contact op met Dick de Jong van Bouwadviesbureau de Groene Werf: Op de afbeelding ziet u het logo van Nieuwegein EURnergiek info@dgw.eu of (030) 601 9779. Of met Geurt Schepers van de afdeling Duurzame Ontwikkeling van de gemeente: energiek@nieuwegein.nl of (030) 607 1345.
Kijk voor meer informatie ook op www.nieuweqein.nl/nieuweqeinenerqiek.