Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Reconstructie Zaagmolenbrug

Vanaf maandag 23 augustus start Gemeentewerken met de reconstructie van de Zaagmolenbrug, omdat de brug op dit moment niet meer aan de huidige belastbaarheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin november 2010.

Het stalen dek en de voegconstructie van de brug worden vervangen door een vaste betonnen plaat. Daarnaast wordt de volledige verharding van de brug vervangen, net zoals een deel van de tramrails. Bouwmaterialen worden opgeslagen aan de noordoostzijde van de brug langs de Zwaanshalskade.
Hoewel Gemeentewerken de (geluids)hinder zo veel mogelijk probeert te beperken kunnen omwonenden en ondernemers er wel wat last van ondervinden. Na afronding van de werkzaamheden is de brug geschikt voor verkeer tot 50 ton.

Gevolgen voor het verkeer
De brug is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer. Tram en bus rijden een aangepaste route. Autoverkeer wordt omgeleid over de Noorderbrug. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van zowel de Noorderbrug als de Zwaanshalsbrug. Tijdens het laden en lossen van de bouwmaterialen wordt tijdelijk een deel van de Zaagmolenkade afgesloten. Dit duurt maximaal twee uur. Het verkeer wordt door middel van borden op de hoogte gebracht van deze kortdurende afsluiting.