Rotterdam-Overschie opent nieuwe winkelboulevard Hoge Schie

11/08/2010 14:00

ITB Entertainment Group

De nieuwe winkelboulevard Hoge Schie in Rotterdam, welke zich bevindt aan de Burgemeester Baumannlaan en de Baanweg, wordt van maandag 23 tot en met zaterdag 28 augustus feestelijk en officieel geopend. De gehele openingsweek wordt opgeluisterd met straattheater en muziekoptredens van nationale en zelfs internationale artiesten en er verschijnt een speciale feestkrant. Winkelboulevard Hoge Schie biedt vooral de bewoners van de Rotterdamse deelgemeente Overschie winkels, een bank, een Rotterdamse bibliotheek, appartementen, eengezinswoningen en een parkeergarage in één.

De officiële opening van deze winkelboulevard wordt ingezet door een stuntende jongedame, die hoog boven het publiek haar act uitvoert. Tijdens deze act zal zij de fractievoorzitters van de deelraad Overschie uitnodigen de officiële openingshandeling te verrichten. In deze feestelijke week staan prachtige 'living statues' op sokkels opgesteld en worden bezoekers op hoffelijke wijze in en rondom de winkels geassisteerd door één van de lakeien of barokdames.

Een woordvoerder van de deelgemeente Overschie vertelt: "Eindelijk kunnen omwonenden voor hun dagelijkse boodschappen weer beter terecht in hun eigen deelgemeente. Overschiese ondernemers profiteren van deze ontwikkeling, omdat de lokale koopkracht voor de deelgemeente behouden blijft. De vernieuwing en opening van de winkelboulevard is voor zowel de ondernemer als de bewoner van Overschie dan ook een zeer positieve ontwikkeling. Er zijn zelfs 150 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarbij parkeren de eerste 1,5 uur gratis is."

Programma

Woensdag 25 t/m vrijdag 27 augustus:

11.00 - 17.00 uur Lakeien assisteren bezoekers

11.00 - 17.00 uur Barokdames

13.00 - 17.00 uur Ambulante muziekgroepen

13.00 - 17.00 uur Living statues

Woensdag 25 augustus:

13.00 - 17.00 uur Sprookjesboom van De Efteling

13.00 - 16.00 uur LEGO(R) Bouwwedstrijd

Zaterdag 28 augustus:

11.00 - 11.30 uur Officiële opening met spectaculaire wikkelact, ballonnenwedstrijd en uitdelen petitfours

11.30 - 14.30 uur Braziliaanse percussie met Rio-danseressen van Estrela Dalva Do Brasil.

Enkele winkels die zich hebben gevestigd aan de nieuwe winkelboulevard en de bezoekers met plezier ontvangen zijn: Bakkerij Van der Breggen, Bloemsierkunst Nagelhout, BrainWash, Hans Anders, HEMA. LIDL, PLUS, Primera, Rabobank en Zeeman. Vanaf woensdag 18 augustus ontvangt elke betalende klant bij de deelnemende winkeliers van Winkelboulevard Hoge Schie een kraskaart. Hiermee maakt men kans op één van de meer dan honderd prijzen. Prijswinnaars kunnen de prijzen t/m 31 december 2010 ophalen bij de desbetreffende winkel die onder het kraslaagje staat vermeld.





http://www.itb-entertainment.com