Ingezonden persbericht

Internationaal congres 'Watercities in Transition'

Op maandag 23 en dinsdag 24 augustus 2010 vindt het internationale congres Watercities in Transition plaats in het gebouw van Waternet in Amsterdam. Dit evenement, dat georganiseerd wordt door Waternetwerk in samenwerking met NIROV, vindt plaats tijdens SAIL 2010.

Op het klimaatcongres in Kopenhagen werd duidelijk dat steden, en dan met name steden die verbonden zijn met watersystemen, een verschil kunnen maken als het gaat om klimaatverandering. Hoe ze dat kunnen doen, komt aan bod op dit congres.

Uniek is de aanwezigheid van de Japanse kenner Nobuyuki Tsuchiya, gespecialiseerd in klimaatdijk, waarop in Japan hele steden worden gebouwd. Tsuchiya gaat ook in op hoe men watermanagement gaat financieren in de toekomst, want in Japan is het probleem van vergrijzing en krimp vele malen groter dan in Nederland.

Er komen verschillende thema's aan bod, waaronder groei en krimp in Europese steden, waterinfrastructuur, energie en water en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van overstromingen en hitte. Tijdens het congres wordt er dieper op de onderwerpen ingegaan en zullen de deelnemers kennis nemen en interactief delen van de nieuwste ontwikkelingen en projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Naast een aantal plenaire sessies zullen diverse workshops worden aangeboden. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken, is er een diner aan het eind van de eerste dag en zullen bezoekers in staat zijn om SAIL 2010 te bezoeken. De tweede dag is de keuze tussen een excursie langs IJburg, Almere en Heerhugowaard of een design workshop over de Watergraafsmeer.

Het congres brengt wetenschappers, ruimtelijke ordenaars, stadsecologen, (landschaps)architecten, politici, ambtenaren, economen, sociologen en andere professionals die de visie en de passie delen om de steden van de toekomst te realiseren.

Meer informatie over het congres kunt u vinden op www.waternetwerk.nl en via

www.moorga.com



Ingezonden persbericht