Ingezonden persbericht

E-culture Fair toont innovatieve kunst en creatieve projecten uit Nederland, België en Duitsland
23, 24 en 25 augustus in Dortmund

Amsterdam 11 augustus 2010 - 's Werelds grootste interactieve gevelprojectie, opereren met de Wii, een foto van 10 kilometer, het Twitter house. Virtueel Platform presenteert deze en andere innovatieve projecten op het raakvlak van kunst, creatieve industrie en technologie tijdens de E-culture Fair op 23, 24 en 25 augustus in Dortmund.

Deze derde E-culture Fair (www.eculturefair.eu) is een initiatief van Virtueel Platform (Nederland), BAM (Vlaanderen) en Medienwerk NRW (Duitsland) en vindt plaats tijdens de internationale cultuurconferentie ISEA en de Europese culturele hoofstad RUHR.2010. Vanuit Amsterdam laat Virtueel Platform op 23 en 24 augustus een bus rijden naar Dortmund om geïnteresseerden het evenement mee te laten beleven.

De E-culture Fair brengt een spannende combinatie van een tentoonstelling, live presentaties, demonstraties, workshops en een open art lab in, op en naast de Dortmunder U Turm - Centre for Art and Creativity. De kunstenaars, ontwikkelaars en creatieve ondernemers zijn zelf aanwezig om tekst en uitleg te geven: "I especially like the fact that people present their own stuff and tell me what it is all about," aldus een bezoeker aan een eerdere E-culture Fair.

De 30 installaties, innovatieve kunstwerken en creatieve projecten uit Nederland, België en Duitsland zijn onder andere een Augmented Reality blokkendoos (Sander Veenhof, / TAB World Media), Biomodd installatie (Angelo Vermeulen, BE), een Instructables restaurant (Arne Hendriks en Bas van Abel, NL), de U-turm interactive Urban projection van 600 m2 (MediaLab HvA, NL), de Cubebrowser (Ludwig Zeller, DL), een Multimedia Festival zonder stroom (Labsa, DL), Urban ParcS (Cultuurpark Westergasfabriek, NL), Where is Gary? (Potemkino, BE) en de Wii Medic (Grendel Games, NL). www.virtueelplatform.nl/eculturefair

Programma
De E-culture Fair is op 23, 24 en 25 augustus 2010 van 10:00 tot 20:uur in de Dortmunder U-Toren, vlak naast het Centraal Station van Dortmund. Toegang ¤ 3 inclusief catalogus. Een deel van de live presentaties is ook online te volgen. Op 25 augustus, vanaf 21:00 uur een interactieve gevelprojectie op de U-Turm van MediaLab HvA en een afsluitend feest.

Busreis naar Dortmund
Op maandag 23 en dinsdag 24 augustus verzorgt Virtueel Platform voor ¤27.50 busvervoer van Amsterdam naar Dortmund. Meer info en aanmelden via www.virtueelplatform.nl/bus

De E-culture Fair 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door NL RUHR 2010.