Herstelwerkzaamheden aan Koning Willembrug in Gent

17/08/2010 11:16

Vlaamse Overheid

Op maandag 23 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer van start met herstelwerkzaamheden aan de Koning Willembrug in de Visserij.

Op maandag 23 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer van start met herstelwerkzaamheden aan de Koning Willembrug in de Visserij. De volledige brugbedekking, leuningen, waterafvoer en brugvoegen worden vernieuwd. Aan de onderzijde van de brug worden betonherstellingen uitgevoerd en een gedeelte van de brug wordt herschilderd. Eerst zullen de nutsmaatschappijen de leidingen op de brug vernieuwen. Daarna wordt gestart met de sanering van de brug. De werkzaamheden zullen tot half december duren, op voorwaarde dat de weersomstandigheden goed zijn.

Tijdelijke verkeerssituatie Vanaf 23 augustus wordt het gedeelte van de Visserij dat parallel loopt met het Keizersviaduct, afgesloten voor alle verkeer vanaf de N9 Brusselsesteenweg en wordt een omlegging ingesteld via de Brusselsepoortstraat, Lange Violettestraat en Tweebruggenstraat. De Visserij zal vanaf de Tweebruggenstraat toegankelijk gemaakt worden voor plaatselijk verkeer in beide richtingen tot aan het Keizersviaduct. Ook de fietsers moeten die omleiding volgen. Voor de voetgangers wordt een veilige doorgang gelaten via de werfzone maar ook de trap aan het Keizersviaduct blijft in gebruik.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel