Ingezonden persbericht


Zomers tafelen tijdens achtste editie van de Restaurant Week Reserveren voor lunch of diner nog steeds mogelijk via www.restaurantweek.nl

Amsterdam, 20 augustus 2010 - Op een terras in de binnenstad of bij een leuke strandtent aan zee; als het weer een beetje meewerkt, beleef je een zomer in Nederland als een god in Frankrijk. Bij deze Bourgondische levensstijl kan en mag lekker uit eten gaan natuurlijk niet ontbreken. Van 23 tot en met 29 augustus komt DiningCity.com met een buitenkansje om nieuwe restaurants uit te proberen.

Zo'n 1.250 toprestaurants in Nederland bieden de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijzen uit eten te gaan. Gedurende deze zomereditie van de Restaurant Week betaalt een bezoeker 25 euro voor een diner en 20 euro voor een lunch, beide drie gangen.

Veel animo voor chique dineren tegen spotprijzen
Tijdens de eerste editie van de Restaurant Week in 2006 gingen 25.000 bezoekers uit eten. Inmiddels is deze culinaire week, met 221.000 reserveringen tijdens de laatste editie, uitgegroeid tot het grootste horeca-evenement van Europa. Ondanks de omvang van het event zit het met de kwaliteit van de deelnemende restaurants zeker goed. DiningCity.com hanteert een strenge selectie waarbij ook de publieksbeoordeling van eerdere jaren meeweegt.


1.250 beste restaurants van Nederland
Alleen de 1.250 beste restaurants, van de meer dan 10.000 die Nederland rijk is, mogen deelnemen. Onder de deelnemende restaurants zijn ook meer dan 60 zaken die gewaardeerd worden met één, of meer Michelin-sterren, waaronder Ron Blaauw, Parkheuvel en de Zwetheul. Op de site is een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants.

Reserveringen
Ook voor deze achtste editie van de Restaurant Week kan enkel online gereserveerd worden. Zelfs nog tijdens de Restaurant Week kunnen fijnproevers hun favoriete, of juist nieuw te ontdekken, restaurants boeken via www.restaurantweek.nl tot 17 uur op de dag zelf. Vanwege het succes van de voorgaande edities wordt aangeraden niet te lang te wachten.

DiningCity.com
De Restaurant Week is een idee van de toonaangevende online restaurantgids DiningCity.com. Behalve in Nederland is het in 1998 opgerichte bedrijf momenteel actief in België, Madrid, Barcelona, Wenen, Rome, New York, Singapore, Dubai en zelfs Sjanghai, en Beijing. Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse, soort keuken, locatie en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's, virtuele tours en video. Online reserveren is mogelijk en ook de combinatie van aansprekend beeldmateriaal, de interactieve mogelijkheden en leuke acties bij de restaurants, maakt DiningCity.com tot een onderscheidende site op restaurantgebied. Zie ook www.DiningCity.com.

Einde bericht

Voor hoge resolutie beeldmateriaal:
Zie links in begeleidende e-mail.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Annica Peeters
De Wolven, communicatie & pr
T: 020 - 620 33 54
E: annica@dewolven.com

Voor interviews:
Floris van Altena
DiningCity.com
T: 020 - 486 67 29
M: 06 - 437 579 84
E: floris.van.altena@diningcity.com


---- --