Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 23-08-2010

Chauffeur geslagen

UTRECHT Zondagavond werd een buschauffeur door een passagier geslagen en beroofd. De politie is op zoek naar getuige(n).

Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een buschauffeur geslagen was en beroofd van zijn geld. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige buschauffeur uit Utrecht een halte voorbijgereden was waar eigenlijk een passagier wilde uitstappen. De passagier werd hierdoor boos en liep op de chauffeur af. Toen de chauffeur zijn excuus had aangeboden, maar verklaarde dat hij niet terug kon rijden, ging de passagier door het lint. De man schold de chauffeur uit en greep naar het geld en de strippenkaarten.

Hierna verliet de passagier de bus. De 34-jarige Utrechter ging nog achter de verdachte aan en wilde hem aanspreken. De verdachte gaf de chauffeur een duw waardoor hij op de grond viel. Ook werd de chauffeur geslagen door de verdachte. Uiteindelijk liep de verdachte weg in de richting van de Vleutsenseweg. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 03.30 uur ter hoogte van de Wittevrouwensingel een man op een fiets rijden. De man verdween plotseling toen hij de politie zag. De agenten vertrouwden het niet en namen poolshoogte. Op de Molenstraat troffen de agenten achter geparkeerde autos een fiets aan. Naast de fiets zat een 33-jarige man op zijn hurken. De agenten zagen direct dat er met het slot van de fiets gerommeld was. De man had een warrig verhaal en kon niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT Zondagavond heeft de politie, na een achtervolging, twee personen aangehouden omdat zij op een scooter reden die gestolen was.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 20.20 uur op de Jacob Cabeliaustraat twee personen op een scooter zonder kentekenplaat rijden. Ter hoogte van de Marnixlaan zag de bestuurder de politie en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder stopte, stapte af en ging er rennend vandoor. Na een korte sprint werd de 18-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De passagier had intussen de scooter gepakt en reed weg in de richting van de Cornelis Dirkzstraat.

Ook hij, 15 jaar uit Utrecht, werd na een korte achtervolging aangehouden. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De scooter werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.