Ingezonden persbericht


Rotterdam, 23 augustus 2010

Dit is een persbericht van SpitsScoren en De Verkeersonderneming


2.000 deelnemers SpitsScoren spitsmijden weer

Na een vakantieperiode van zes weken doen 2.000 automobilisten vanaf 23 augustus weer hun best om de ochtendspits op de A15 richting het Rotterdamse havengebied te mijden.

SpitsScoren is het langstlopende spitsmijdenproject in Nederland. Sinds de start in oktober 2009 wordt de ochtendspits gemiddeld per dag door 693 automobilisten gemeden. De herfst is altijd een drukke periode op de snelweg, met vaak lange files tijdens de ochtendspits. Iedereen gaat weer aan het werk, het weer kan slecht zijn, en de dagen worden korter. Reden te meer voor werkgevers en werknemers om de mogelijkheden van SpitsScoren te onderzoeken. Zeker nu ook de werkzaamheden aan de A15 steeds dichterbij komen.

Alles over SpitsScoren is te vinden op de vernieuwde website www.spitsscoren.nl. Hier staat informatie over SpitsScoren, over deelname, en kunnen deelnemers inloggen om hun persoonlijke gegevens en saldo in te zien. Deelnemers aan SpitsScoren kunnen elkaar via de site vinden om carpooldates te maken, en ervaringen uit te wisselen op het SpitsScorenforum. SpitsScoren loopt nog tot juli 2012. Wanneer potentiële deelnemers op de website hun kenteken invoeren, kunnen zij direct zien of zij voor deelname in aanmerking komen. SpitsScoorders wijzigen hun mobiliteitsgedrag. Sloten zij voorheen klakkeloos aan in de ochtendspits, denken ze nu bewust na over hun mobiliteit.

Via de smartphone, die deelnemers van SpitsScoren in bruikleen hebben gekregen, geven ze dagelijks hun mobiliteitskeuze door. Het GPS-signaal van de smartphone zorgt ervoor dat SpitsScoren tijdens de ochtendspits weet of de deelnemer wel of niet op de A15 rijdt. Maar via de smartphone kunnen deelnemers ook reisinformatie krijgen, carpoolldates maken, e-mailen en internetten. Gedurende het eerste jaar van deelname, sparen de SpitsScoorders voor de smartphone. Iedereen die minstens een jaar deelneemt, en 100 spitsscores heeft gehaald, is automatisch eigenaar van de smartphone. De eerste SpitsScoorders worden binnenkort eigenaar van de smartphone.

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming bestaat uit stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en Movenience.