Ingezonden persbericht


Micro Focus groeit jaar na overname Borland en Compuware sterk in markt voor applicatietests en -beheer

Grote nieuwe klanten profiteren van Continuous Quality Assurance (CQA)

Hoofddorp, 23 augustus 2010 - Micro Focus groeit sterk op het gebied van applicatiebeheer en -kwaliteit. Deze groei komt met name voort uit de succesvolle integratie van Borland Software Corporation en het geautomatiseerd testen en beheren van de softwarekwaliteit door Compuware Corporation. Micro Focus nam deze bedrijven iets meer dan een jaar geleden over.

Na het integreren van de activiteiten in een gecombineerd, klantgericht pakket van oplossingen heeft Micro Focus sinds juli 2009, na de overname van Borland en de Compuware Corporation-divisie, de volgende mijlpalen gerealiseerd.
· Marktdifferentiatie. Door de overname is Micro Focus actief op een markt met een waarde van 6,4 miljard dollar. Het bedrijf is het enige dat een Continuous Quality Assurance-aanpak (CQA) biedt. Deze aanpak omvat oplossingen voor de gehele softwareontwikkelcyclus: van het definiëren van de specificaties tot en met het in productie nemen van de applicaties.
* Nieuwe grote klanten in de gehele wereld. Wereldwijd gebruiken vooraanstaande bedrijven de beheer- en kwaliteitsoplossingen van Micro Focus. Dit zijn onder andere Adobe Systems, Maximus BC Health en Lockheed Martin in Noord-Amerika, AstraZeneca en Allianz Life Insurance in Brazilië, DWP (Department for Work and Pensions), Fujitsu Services, QinetiQ, Met Office, Cegedim RX en Ariel Communications in het Verenigd Koninkrijk, Siemens Audiologische Technik GmbH in Duitsland en Abacus Travel Systems in Singapore.
* Belangrijke nieuwe producten. Micro Focus lanceerde Silk4Net en DevPartner Studio. Dit zijn testtools die naadloos zijn geïntegreerd met Microsoft Visual Studio 2010. Daarnaast introduceerde het bedrijf samen met dynaTrace SilkPerformer Diagnostics. Deze oplossing biedt een snelle diagnose van prestatieproblemen. SilkPerformer CloudBurst is een product voor loadtests in de cloud, waarmee gebruikers eenvoudig en kosteneffectief loadtests voor piekbelasting uitvoeren.
* Verbeteringen in het CQA-portfolio. Micro Focus voerde verbeteringen door in de Caliber-productreeks. Daarnaast sloot het bedrijf overeenkomsten met nieuwe klanten die profiteren van een krachtig beheer van klantbehoeften tijdens het ontwikkelproces. Daarnaast verbeterde Micro Focus een van de meest kosteneffectieve oplossingen voor softwarewijzigingen en configuratiebeheer: StarTeam. Micro Focus deed hetzelfde in VisiBroker, de CORBA-omgeving (Common Object Request Broker Architecture) voor ontwikkeling, inzet en beheer van gedistribueerde applicaties. De komende maanden introduceert Micro Focus nieuwe technologie in het beheer- en kwaliteitsproductenportfolio waarmee klanten optimaal profiteren van Continuous Quality Assurance.

"Micro Focus heeft in het afgelopen jaar een sterk onderscheidend aanbod ontwikkeld van Continuous Quality Assurance-producten. Dit aanbod vormt een perfecte aanvulling op onze bestaande moderniserings- en migratieoplossingen", zegt Reza Warnink, algemeen directeur Noord-Europa bij Micro Focus. "Onze klanten waarderen dit gecombineerde aanbod en vragen ons om ondersteuning op verschillende IT-gebieden, waaronder ontwikkeling van strategische applicaties."

Adobe werkt samen met Micro Focus op het vlak van Continuous Quality Assurance. Zo zet het bedrijf de Silk-testoplossingen van Micro Focus in om functionele testprocessen te verbeteren en te automatiseren.

"Het optimaliseren van de testefficiëntie is essentieel voor de tijdige levering van kwalitatieve producten. We werken nauw samen met Micro Focus aan het verder automatiseren van onze processen om zo de kwaliteit en flexibiliteit van softwareontwikkeling te verbeteren", zegt Todd Heckel, Senior Quality Leader bij Adobe Systems.

###
Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.