Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
101 Vragen van de heer drs. R. Post
(ingekomen 22 augustus 2010)


Volgens een bericht op de website www.dnu.nu bedraagt de vertraging van de ingebruikname van de landtunnel A2 bij Leidsche Rijn één tot twee jaar. Er zou een brief aan de gemeenteraad en de Tweede Kamer in de maak zijn met informatie over deze vertraging en gevolgen daarvan. De PvdA-fractie heeft al meermalen opheldering gevraagd aan het college over deze vertraging. Aanvankelijk zou de raad nog voor het zomerreces worden geïnformeerd over de stand van zaken. Dat was echter niet mogelijk, omdat het overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog liep. De PvdA wil weten wanneer we de relevante informatie wel kunnen ontvangen, zodat we op basis daarvan een debat kunnen voeren in de gemeenteraad en met het college.
Naar aanleiding van het artikel op www.dnu.nu heeft de PvdA-fractie de volgende vragen aan het college:

1. Klopt het bericht dat de vertraging van de landtunnel A2 één tot twee jaar bedraagt?
2. Klopt het bericht dat tussen de gemeente Utrecht en het ministerie van Verkeer en Waterstaat inmiddels overeenstemming is bereikt over de te treffen veiligheidsmaatregelen? Zo ja, waaruit bestaat deze overeenstemming?
3. Wanneer kunnen we de brief met alle relevante informatie over deze vertraging, die u aanvankelijk nog voor het zomerreces aan de gemeenteraad zou toesturen, verwachten?
4. Kunt u toezeggen dat u in deze brief in elk geval in gaat op de mogelijke gevolgen van de vertraging voor de bouw van Leidsche Rijn Centrum en de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, de kosten van deze vertraging en een antwoord op de vraag op wiens rekening deze kosten drukken en mogelijke tijdelijke voorzieningen ten behoeve van het verkeer op de A2?


---- --