Ingezonden persbericht


DPD start pilot met volledig elektrische bestelbusjes Vierjarige test met Mercedes-Benz Vito E-CELL in regio Stuttgart

Best/Stuttgart, 23 augustus 2010 - DPD Pakketservice start dit jaar met een vierjarige pilot met emissievrije busjes. De pakketvervoerder zal in de regio Stuttgart dagelijks rijden met vijf exemplaren van de Mercedes-Benz Vito E-CELL, de eerste elektrische bestelbus ter wereld. De resultaten worden door de fabrikant zorgvuldig geanalyseerd voor de verdere ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Onlangs maakte Mercedes-Benz bekend dit jaar 100 stuks van de volledige elektrische, emissieloze Vito E-CELL op de markt te brengen in Stuttgart en Berlijn. De voertuigen worden nog niet verkocht, maar louter via leaseconstructies uitgeleend. Pakketvervoerder DPD zal vijf van de schone, stille busjes gebruiken om dagelijks in en rond Stuttgart, de thuisstad van Mercedes-Benz, emissieloos pakketen te bezorgen.

Een volgende stap

De pilot met de elektrische Vito is voor zowel DPD Pakketservice als voor Mercedes-Benz van grote waarde. "Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt voor ons en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om hierin een volgende stap te maken," aldus Michael van Ooijen, CEO van DPD in Nederland. "De pilot zoals we die nu in Duitsland uitvoeren is voor ons in Nederland weliswaar nog ver weg, maar het zal zeker hele waardevolle ervaringen en kennis opleveren, ook voor de fabrikant. Deze ervaringen nemen zij mee in de verdere ontwikkeling. Het is mooi dat DPD daar een rol in kan spelen."

80.000 kilometer
Deze eerste test met de vijf exemplaren van de E-CELL staat gepland voor een periode van vier jaar met een verwacht kilometertal van 80.000 per auto, voornamelijk gericht op binnenstedelijke bezorging. Daarna gaan de bestelbusjes terug naar Mercedes-Benz, waar vervolgens alles wordt gemeten en gemonitord voor een optimale evaluatie en doorontwikkeling. Speciale aandacht gaat hierbij aanvullend uit naar de concrete ervaringen en meningen van klanten van DPD Pakketservice.

Over DPD

DPD Pakketservice is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD-netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van het eerste klas DPD-netwerk en -vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

-Einde bericht-


Noot voor redacties


**