Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Almere, 23 augustus 2010

Vis à Vis matst vrijwilligers

vrijwilligers voor ¤ 10 euro naar buitenspektakel SILO 8 bij Almere sstrand

Dat Theatergezelschap Vis à Vis graag iets over heeft voor sociaal en maatschappelijk betrokken Nederlanders bleek afgelopen maandag. De theaterprofessionals maakten bekend alle vrijwilligers de kans te willen bieden om voor ¤ 10 euuro per persoon een voorstelling van SILO 8, het buitenspektakel bij Almere strand bij te wonen. Een kaartje kost normaal ¤ 28,50.

Het initiatief om vrijwilligers een fikse korting op de toegangsprijs van SILO 8 te geven komt niet helemaal uit de lucht vallen. SILO 8 gaat over de gezondheidszorg in de toekomst, als deze geheel is overgenomen door de private markt. In verzorgingstehuis SILO 8 is elk greintje persoonlijke aandacht voor de bewoners verdwenen. Efficiënte machines nemen de taken van mensen waar. 'Juist vrijwilligers zijn in deze tijd verantwoordelijk voor die belangrijke persoonlijke en menselijke touch in de verschillende lagen van de maatschappij.' Aldus artistiek leider Arjen Anker. Voor Vis à Vis reden genoeg om voor hen iets terug te doen. Al snel werd contact opgenomen met het Flevoziekenhuis in Almere. Daarna konden ook organisaties als Warchild, het Leger des Heils Fondswerving, Stichting Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere, Unicef en vele andere natuurlijk niet achterblijven.

Oproep aan organisaties met vrijwilligers

Vis à Vis geeft graag alle vrijwilligersorganisaties de kans hun vrijwilligers voor ¤ 10 euro nnaar SILO 8 bij Almere strand te laten gaan. Vis à Vis roept dergelijke organisaties dan ook op te bellen met de kaartverkoop van SILO 8 via 036 8200333.

SILO 8 bij Almere strand

Nadat meer dan 10.000 lovende bezoekers de reeks voorstellingen in de voorzomer van 2010 bezochten, is Theatergezelschap Vis à Vis vorige week aan een nieuwe speelperiode begonnen. Tot en met 19 september heeft iedereen nog de kans het buitenspektakel bij Almere strand bij te wonen. De voorstellingen, boordevol humor, ontroering en visuele effecten zijn te zien van woensdag t/m zondag. SILO 8 is hѐt zomerspektakel van 2010 bij Almere strand. Het publiek volgt een ouder Surinaams echtpaar dat zich aan de poorten van een toekomstig zorginstituut meldt. Daar heeft onder leiding van Dr. Wolf het verplegend personeel plaats gemaakt voor efficiënte machines. Het resultaat is bizar, humoristisch, maar zeker ook ontroerend. De voorstelling ligt weer geheel in de lijn van de verwachtingen die Theatergezelschap Vis à Vis de afgelopen 20 jaar bij het publiek geschept heeft.

De locatie experts van Vis à Vis spelen al sinds 1990 succesvoorstellingen zoals Groenland, Drift, Kooiboys, Daklozen on Ice en Picnic, in binnen en buitenland. Met Silo 8 gaan ze weer een stap verder in hun compromisloze benadering, effecten en impact op het publiek.

Noot voor de redactie,