Ingezonden persbericht



---


De Kartiniprijs: draag jezelf of een ander voor!

De Kartiniprijs, de jaarlijkse emancipatieprijs van de stad Den Haag, benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van mannen en vrouwen. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking. De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten is 20 november.

Voor wie?
Niet alleen personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer vrouwen in de top. Een vrouw die een garage begint. Een wijk die een convenant sluit tegen huiselijk geweld. Een groepje allochtone vaders dat de strijd aanbindt tegen eerwraak. Meiden die rolpatronen doorbreken. Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook iets dat al langer loopt, is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft. De Kartiniprijs van de stad Den Haag wil álle Hagenaars - man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden - inspireren en stimuleren.

Voordragen?
De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten voor de Kartiniprijs 2011 is 20 november a.s. Informatie of hulp nodig bij het insturen van een voordracht? Raadpleeg www.kartini.nl of neem contact op met Importante, projectbureau voor de nieuwe emancipatie en verantwoordelijk voor de organisatie van de prijs.

Uitreiking!
Een deskundige jury nomineert drie voordrachten waaruit de winnaar tijdens de uitreiking op 1 maart 2011 bekend zal worden gemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Karsten Klein en bestaat uit een aandenken en een geldbedrag van 2.500 euro. Bovendien kan de winnaar een jaar lang als 'ambassadeur' van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

In 2010 won De Unit MCI van Stichting Mooi met het project 'Van Huis Uit'.


---

Voor meer informatie (uitsluitend voor de redactie): Importante, Marjorie Sauerbier, telefoon 070-312 5208/00 Gemeente Den Haag, Afdeling Communicatie, Anouck Haverhoek, telefoon 070 - 353 5687


---- --