Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 23 augustus 2010

Samenstelling jury voor de Woutertje Pieterse Prijs 2011

De jury die de winnaar gaat bepalen van de Woutertje Pieterse Prijs 2011 is als volgt samengesteld: Frank Groothof, theatermaker en artiest, voorzitter, Karel Berkhout, redacteur jeugdliteratuur NRC Handelsblad, Kees 't Hart, schrijver van romans, poëzie en essays, Suzanne Hertogs (Ontwerphaven), grafisch ontwerper en uitgever DUF en Annemie Leysen, recensent jeugdliteratuur De Morgen en voormalig docent Nederlands aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro en zal op donderdag 3 maart 2011 voor de vierentwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs).

Meer informatie

Op www.woutertjepieterseprijs.nl kunt u onder meer lestips bij de bekroonde boeken en alle juryrapporten downloaden, evenals geluidsopnames van Woutertje Pieterse Lezingen en diverse uitvoeringen van Het Rooverslied beluisteren en foto's van verschillende prijsuitreikingen bekijken.



Ingezonden persbericht