Ingezonden persbericht


Nieuwe samenwerking FNV Zelfstandigen maakt financiën voor zzp'er gemakkelijker

FNV Zelfstandigen gaat samenwerking aan met financiële dienstverlener De Regt adviesgroep

Utrecht, 23 augustus 2010 - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, gaat samenwerken met De Regt adviesgroep. De Regt adviesgroep is een professionele financiële dienstverlener in de zakelijke markt en geeft advies op het gebied van financiën, pensioen en verzekeringen.

FNV Zelfstandigen heeft speciaal voor haar leden samen met De Regt adviesgroep een drietal concepten voor financiële ondersteuning ontwikkeld. Deze concepten kunnen ieder afzonderlijk voor een speciale prijs worden afgenomen maar ook worden gecombineerd. De volgende concepten hebben FNV Zelfstandigen en De Regt adviesgroep ontwikkeld:


* Quick scan - Met de 'Quick Scan' worden de premie, dekking en de voorwaarden van bestaande verzekeringen van ondernemers onder de loep genomen.
* Persoonlijk jaarverslag - Een 'persoonlijk jaarverslag' geeft inzicht in de financiële situatie waardoor de leden van FNV Zelfstandigen een compleet, overzichtelijk en objectief beeld krijgen van hun inkomens- en vermogensontwikkeling.
* Basiscursus - Tijdens deze cursus leren zzp'ers op een eenvoudige wijze hun administratie en financiën te ordenen en bij te houden. Tevens ontvangt men een boek als naslagwerk en een hand-out over de cursus.

"Wij weten dat het adviseren van ondernemers op het gebied van financiën behoorlijk complex kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzekeringen, belastingen, rechtsvormen, balans lezen en ga zo maar door," zegt Bert de Regt, grondlegger van De Regt adviesgroep.

"Wij merken dat veel zelfstandigen niet echt warm lopen voor financiële zaken zoals de boekhouding, belastingen, verzekeringen, exploitatiebegrotingen en andere financiële zaken. Over het algemeen richten zelfstandigen zich liever op hun onderneming en laten de financiën graag over aan hun boekhouder," aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. "Dankzij de samenwerking met De Regt adviesgroep kunnen wij onze leden oplossingen bieden waardoor zij zich volledig kunnen richten op hun core-business en hun financiële zaken toch goed geregeld zijn."