Porsche Carrera Cup verwelkomt jongste sponsor ooit


Ondernemer Alexander Mans is met zijn negentien jaar veruit de jongste sponsor ooit van de internationale Porsche Carrera Cup

ZANDVOORT, 20100823 -- Ondernemer Alexander Mans is met zijn negentien jaar veruit de jongste sponsor ooit van de internationale Porsche Carrera Cup, die in het weekend op 21 en 22 augustus werd gehouden op circuit Zandvoort als onderdeel van de tiende DTM Race. Mans sponsort met zijn ICT-bedrijf Novabox coureur Olivier Tielemans. "Een mooie kans om de uitbreiding van Novabox naar de automotive industrie aan te kondigen", aldus Mans. Olivier Tielemans, ondermeer bekend van zijn deelnames aan de DTM en WTCC, komt dit weekend in de Porsche Carrera Cup uit voor het MRS Team.

Alexander Mans richtte twee jaar geleden met een aantal grote investeerders zijn bedrijf op, dat in eerste instantie was gericht op de gelijknamige Novabox, een kastje dat je eenvoudig tussen een bedrijfsnetwerk en modem klikt en vervolgens state of the art bescherming biedt tegen spam, hackers en virussen en tegelijkertijd automatisch voor back-ups zorgt. Het beheer vindt 24/7 op afstand plaats vanuit het controlecentrum van Novabox in Maastricht.

Een product zo verfrissend eenvoudig en doeltreffend, dat de belangstelling van de markt er naar is en Mans met zijn team van investeerders alweer bezig is met uitbreiding naar een volgende branche: de automotive industrie. "In de racewereld wordt al langer gebruik gemaakt van geavanceerde telemetrietechnologie om voortdurend te kunnen monitoren hoe de auto technisch presteert en in een vroeg stadium storingen te detecteren. Kostbare technologie, die tot nu toe niet beschikbaar was voor normale weggebruikers. We zijn er binnen Novabox echter in geslaagd een product met diezelfde kwaliteit te ontwikkelen, maar dan voor de `gewone auto', waarbij we - net als bij de Novabox - op afstand de auto kunnen monitoren en de eigenaar supersnel melden als zich in een bepaald deel van de auto een storing voordoet. Als alles volgens plan verloopt ligt het rond januari in enkele honderden Nederlandse en Duitse winkels. Vandaar dat de beslissing snel was genomen toen ik donderdagavond last-minute de kans kreeg stadsgenoot Olivier Tielemans te sponsoren in de Porsche Carrera Cup."

Olivier Tielemans: "Dankzij Alexander Mans van Novabox kan dit weekend deelnemen in de Porsche. Ik wil hem hier ontzettend voor bedanken dat hij dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn nog aan het kijken of we de rest van het seizoen ook kunnen deelnemen, en wellicht volgend jaar het hele seizoen. Het is in ieder geval geweldig dat ik hier dit weekend kan rijden!"