Agrocap invest neemt belang in innoverde bv


Ridderkerk, 20100823 -- AgroCap Invest BV - moederbedrijf van Cool Fresh International BV - kondigt met gepaste trots aan dat zij een meerderheidsbelang heeft verworven in Innoverde BV, het bedrijf opgericht door Sjaak Oosthoek, Paul van der Gijp en Yuri van Gils.

Johan in t Veld, CEO van AgroCap Invest BV is verheugd met deze ontwikkeling. `Het nemen van een substantieel belang in Innoverde BV sluit goed aan op de toekomstvisie van ons bedrijf. Na enkele overnames in het buitenland is vooral ons Nederlandse handelsbedrijf Cool Fresh International uitgegroeid tot een sterke speler in haar vakgebied, namelijk het importeren van overzees fruit naar vele bestemmingen wereldwijd. Door de samenwerking met Innoverde zijn wij nog beter in staat om verdere schaalvergroting en efficiencyvoordelen te realiseren en tevens het assortiment te complementeren met producten die nog niet in het huidige importpakket beschikbaar waren'.

AgroCap Invest BV heeft meerderheidsbelangen in een aantal bedrijven in verschillende landen. Naast handelsbedrijven in Nederland, Turkije en Argentinië, bezit het bedrijf ook een moderne druivenboerderij en een logistiek centrum in Zuid-Afrika. Daarnaast is er een joint venture in een groot agrarisch productieproject in Namibië, en heeft AgroCap, via Cool Fresh International, eveneens een joint venture in Kiev, alwaar een moderne distributiefaciliteit op 18 september wordt geopend in het bijzijn van diverse internationale leveranciers en hoogwaardigheidsbekleders.

Innoverde BV is sinds de oprichting in september 2009 een bekende in de fruitbranche geworden. Het marketingbedrijf heeft een tumultueuze en snelle groei doorgemaakt, en heeft brede partnerships gesloten met producenten in de meest belangrijke fruitexporterende landen.

Sjaak Oosthoek, directeur van Innoverde: `De samenwerking brengt de ervaring en know how van de beide bedrijven bij elkaar, zonder dat de unieke eigen identiteit van Innoverde in gevaar wordt gebracht. Door de financiële kracht en marketingkennis van AgroCap Invest kunnen wij nu ons groeitempo vasthouden, of zelfs versnellen, en onze marktpositie verder verstevigen en zeker stellen'.