Extra Talent laat studenten businessplan schrijven en meebesturen


ROTTERDAM, 20100823 -- Vijf mille voor een businessplan. Tien mille per jaar verdienen door lid te zijn van een raad van advies. Het zijn de prijzen die horen bij een opmerkelijke wedstrijd van het detacheringsbureau Extra Talent. Tot en met 19 september kunnen studenten (hbo/wo) uit heel Nederland meedingen in een wedstrijd die uiteindelijk moet leiden tot het meest vernieuwende arbeidsbemiddelingsbureau voor studenten.

Nichemarketing
Extra Talent is één van de grotere spelers op de flexmarkt en gelooft in nichemarketing. Dat wil zeggen dat voor elke doelgroep een aparte aanpak wordt gekozen. Zo kent het bedrijf een tak voor de Woningcorporaties, is er Logistiek Talent, bemiddelt het voor ruimtelijke ordening, voor juridische secretaresses en voor Financieel Talent. In totaal zijn er momenteel tien aparte, landelijk opererende divisies. Oprichter van de Extra Talent groep Tom van Vliet: "Studenten verdienen ook een eigen Talentbemiddelaar op maat. En wie weet beter hoe we dat moeten opzetten dan studenten zelf?"

Beste plannen
Tot 19 september 2010 kunnen studenten hun plan insturen die vervolgens door een deskundige jury wordt beoordeeld. Die let op marktgerichtheid, innovatie, het competitieve voordeel, de omzet en winstgevendheid en de introductiesnelheid. De makers van de beste plannen mogen die komen presenteren aan de jury - de directie van Extra Talent. Dit gebeurt in de week van 20 tot en met 25 september. De winnaar krijgt 5000 euro.

Invloed
Behalve een prijs voor het beste plan zijn er bovendien drie uitdagende bijbanen te vergeven aan de studenten. Voor de duur van twee jaar wordt je lid van een raad van advies voor deze niche onderneming die de directie gaat ondersteunen. Het is de overtuiging van Extra Talent dat de combinatie van een ervaren onderneming met leden van de doelgroep zelf uniek is en leidt tot een nieuwe speler die kan concurreren met gevestigde namen als StudentenWerk, LSG en ASA. Tom van Vliet: "We willen studenten blijvend invloed geven op deze nieuwe onderneming. Zij spreken de taal van de doelgroep. Met een contract voor twee jaar en een vergoeding van ¤ 2500 per kwartaal, denken we de beste talenten binnen te halen."

Meer informatie
Alle informatie over de wedstrijd, de spelregels en de voorwaarden is terug te vinden op www.maakhetbestebusinessplan.nl. Bellen met Extra Talent kan ook: 010 - 7891061