Ingezonden persbericht



Amsterdam/Zaandam, 1 juli 2010

Dubbel lustrum Mini Dam tot Damlopen


- Online inschrijving sluit 23 augustus -

De Mini Dam tot Damlopen trekken elk jaar weer duizenden kinderen aan. Op 19 september wordt het evenement, als onderdeel van de 26e Dam tot Damloop, voor de 25e keer gehouden in Zaanstad. Ook in Amsterdam-Noord viert de Mini Dam tot Damloop een lustrum. Daar wordt het kinderspektakel voor de 5e keer gehouden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar nemen deel aan de afstanden die passen bij hun leeftijd.

Stichting Sportevenementen Le Champion verwacht zondagmorgen 19 september zo'n 4.000 kinderen aan de start op de Burcht in Zaandam en 800 lopertjes in de Molenwijk in Amsterdam-Noord.

Le Champion heeft alle basisscholen in de gemeente Zaanstad benaderd om de kinderen enthousiast te maken voor deze loop. In het centrum van Zaandam nemen de kinderen deel aan afstanden die variëren van 0,6 km tot en met 2,2 km. De jonge deelnemers lopen een stuk over het officiële Dam tot Dam parcours, waar later die dag ruim 30.000 enthousiaste 10 EM lopers passeren. De finish is op de Peperstraat. Daarna barst een waar spektakel los op de Burcht om de 25e editie, waarvan de provincie Noord-Holland hoofdsponsor is, groots te vieren.

Molenwijk

In de Molenwijk lopen kinderen van 4 tot en met 7 jaar 1,0 kilometer. Deelnemers van 8 tot en met 12 jaar rennen 1,8 kilometer. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert deze Mini Dam tot Damlopen samen met Le Champion voor zestien scholen uit de buurt. Om 09.30 uur begint de warming-up onder leiding van een streetdance docent. Daarna gaan de jongste deelnemers van start. Ook zij lopen een stukje over het officiële parcours van de Dam tot Damloop.

Inschrijving

Zorg dat je erbij bent. Schrijf je daarom nu nog in via www.damloop.nl. Dat kan tot en met zondag 23 augustus. Alleen bij online inschrijving kun je je naam op het startnummer laten zetten. Als de online inschrijving is gesloten, kan er tussen 16 augustus en 14 september bij de volgende sportzaken ingeschreven worden:

Krommenie

Sport en Vrije Tijd, Zuiderhoofdstraat 50

Wormer

Sporttime Wormer, Faunastraat 64

Zaandam

Sporthuis Helling, A. van Broekweg 10

Zaandam

Vonk Sports, Zuiddijk 72

Zaandam

Runnersworld, Gedempte Gracht 58

Zaandam

Sportservice Zaanstad, Oostzijde 1

Voor het evenement in Amsterdam-Noord geldt dat de zestien basisscholen worden benaderd door de afdeling Sport en via de klassen- of gymdocent kunnen de kinderen zich aanmelden. Tevens kan er worden ingeschreven aan het loket van de afdeling Sport, Sneeuwbalweg 5 in Amsterdam.


Noot voor redacties
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht