Ingezonden persbericht


E-Culture fair in Dortmund met Nederlandse innovatieve kunstprojecten Presentatieplatform voor e-cultuur gaat internationaal

Amsterdam 8 Juli 2010 - Twaalf innovatieve projecten op het raakvlak van kunst, wetenschap en technologie uit Nederland zijn geselecteerd voor de E-culture Fair 2010 in Dortmund. Dat maakte Virtueel Platform, een van de initiatiefnemers, vandaag bekend.

In het kader van NL RUHR 2010 culturele hoofdstad en de internationale cultuurconferentie ISEA zijn op 23, 24 en 25 augustus in en om de Dortmundse U-Turm onder meer de grootste interactieve gevelprojectie ter wereld, het Twitter House, een Augmented Reality blokkendoos en de Wii Medic, een game om te leren opereren, te zien.

In totaal zijn dertig projecten uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland uitgekozen om zich te presenteren tijdens de derde editie van de E-Culture Fair. Voor het eerst gaat het presentatieplatform voor e-cultuur internationaal na twee eerdere edities in Paradiso en de RAi in Amsterdam. In 2010 organiseert Virtueel Platform uit Nederland de E-Culture Fair samen met BAM uit Vlaanderen en het Duitse Medienwerk.

De Nederlandse deelnemers zijn Matthias Oostrik en MediaLab HvA (Interactieve projectie van 600 m2 op de U-Turm), Sander Veenhof / TAB (CityShapes, AR game via Layar), Arne Hendriks en Bas van Abel (open source Instructables restaurant), Baltan Lab (Future of the Labs), CoolMediators⤨ (Online debat platform), Dropstuff (Mobiele kunstprojecties), Dirk van Oosterbosch (Fritzing), Mediamatic Travel (online reisburo), Patching Zone, en XML Architecture Research Urbanism (Twitter House).

Alle projecten zijn te vinden via www.virtueelplatform.nl/eculturefair en via www.eculturefair.eu

Op maandag 23 en dindsdag 24 augustus organiseert Virtueel Platform een busreis naar de E-Culture Fair, inclusief een bezoek aan ISEA. De busreis is gratis voor journalisten na aanmelding. Andere deelnemers betalen 27.50 p.p. Op woensdag 25 augustus speciale bustrip met PICNIC en 60 deelnemers uit de creatieve sector.

De E-Culture Fair is open van 23-25 augustus 2010 van 10:00 - 20:00 uur, in de U-Turm, in het centrum van Dortmund in het Ruhrgebied. Toegang is 3 euro, incl. catalogus