Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 augustus 2010

Werkzaamheden Voormeer

Vanaf maandag 23 augustus 2010 worden er werkzaamheden aan de kademuur aan de Voormeer uitgevoerd. De kademuur wordt versterkt om de druk van de nieuwbouw op het Schelphoek terrein op te kunnen vangen. Er wordt gestart bij het Zeglis en vanuit daar wordt er naar het centrum toe gewerkt. De gefaseerde werkzaamheden vinden plaats aan de waterzijde en duren naar verwachting een half jaar.

Wegversmalling en tweerichtingsverkeer

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, waarbij de weg tijdelijk wordt versmald tot maximaal vier meter. Personenauto's kunnen elkaar dan nog passeren; vrachtwagens kunnen beurtelings passeren. De Voormeer blijft dus gedurende de werkzaamheden toegankelijk voor tweerichtingsverkeer.

Parkeren

De huidige parkeerplaatsen bij het water worden verplaatst naar het plantsoen bij de Boombrug en zijn alleen toegankelijk voor vergunningshouders en bezoekers (betaald parkeren). Het huidige parkeerverbod bij de Zandersbuurt wordt verplaatst naar de Boombrug. Zo blijven er 20 parkeerplaatsen beschikbaar voor vergunninghouders en bezoekers. Om het plantsoen in te kunnen richten als parkeerplaats is deze van 23 tot 28 augustus 2010 afgesloten.

Contact

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden kunt u vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.

Meer informatie over het project Schelphoek kunt u vinden op de website www.schelphoek.nl.