Gemeente Achtkarspelen


Rioleringswerkzaamheden Kuipersweg Buitenpost

Op maandag 23 augustus starten de werkzaamheden voor het vervangen van de riolering in de Kuipersweg te Buitenpost. Dit betekent dat de weg in de loop van die week (week 34) voor het doorgaande verkeer wordt afgesloten. Naar verwachting duren de rioleringswerkzaamheden tot en met december.

Omdat de werkzaamheden gefaseerd worden uitgevoerd, zal de stremming telkens voor een deel van de Kuipersweg gelden. Deze fasering is globaal als volgt:

1e fase:
Beatrixstraat, vanaf de kruising met de Margrietstraat tot de Kuipersweg, Kuipersweg, vanaf de Beatrixstraat tot de Voorstraat.
2e fase:
Kuipersweg, vanaf de Beatrixstraat tot de Mejontsmastraat. Mejontsmastraat, vanaf de Kuipersweg over een lengte van ca. 50m richting de Scheltingastraat.

3e fase:
Kuipersweg, vanaf Mejontsmastraat tot Bernhardlaan.

Het werk wordt zodanig uitgevoerd, dat de aanliggende percelen zoveel mogelijk bereikbaar blijven voor bestemmingsverkeer. Wel dienen de aanliggende bedrijven en aanwonenden er rekening mee te houden dat hun perceel enkele dagen niet bereikbaar is als gevolg van werkzaamheden in de directe omgeving daarvan.
Zodra er een deel/fase van het rioleringswerk gereed is, wordt daarop een tijdelijke bestrating aangebracht. Dit betreft alleen het traject vanaf de Voorstraat tot aan de Molenstraat, alsmede de Beatrixstraat en de Mejontsmastraat. Het traject vanaf de Beatrixstraat tot aan de Bernhardlaan wordt voorzien van een halfverharding van steenmengsel. Deze bestrating en halfverharding welke voornamelijk ten behoeve van het bestemmingsverkeer zijn aangebracht, blijven aanwezig tot maart/april van het volgend jaar, wanneer met de herinrichting van de Kuipersweg wordt begonnen. Over de definitieve inrichtingsplannen wordt u in het najaar geïnformeerd.

Als u vragen heeft over dit werk, kunt u contact opnemen met H. Nieuwenhuis, afdeling Ruimte, telefoonnummer (0511) 54 81 94, e-mail h.nieuwenhuis@achtkarspelen.nl.

> Bekijk hier het kaartje met de fasering van de werkzaamheden.