Erasmus Universiteit Rotterdam

Eurekaweek verwelkomt 2000 nieuwe studenten in Rotterdam

Welcome 2 010 - Studie, Stad, Studententijd

De Eurekaweek, dé introductieweek van de Eramus Universiteit Rotterdam, laat dit jaar bijna 2000 studenten kennismaken met Rotterdam. De Eurekaweek vindt dit jaar plaats van maandag 23 t/m donderdag 26 augustus 2010. Het thema is `Welcome 2 010 - Studie, Stad, Studententijd'.

De Eurekaweek is dé introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar staat ook open voor eerstejaars HBO studenten. Eureka staat voor Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kennismakings Activiteiten. Tijdens de Eurekaweek maken bijna 2000 nieuwe Rotterdamse studenten kennis met hun studie en studiegenoten, de stad Rotterdam en alles rondom het Rotterdamse studentenleven.

Overdag is er een programma georganiseerd door de Eurekaweekcommissie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en 's avonds zijn er verspreid door de stad allerlei feesten met bekende artiesten georganiseerd door de studentengezelligheidsverenigingen.

Maandag
Op maandag vindt na de Opening in de Doelen, voor het eerst het Campusfestival plaats. Campus Wousdestein wordt een bruisend geheel, waarbij de deelnemers kennis kunnen maken met de campus, hun studie en de verschillende (sport, cultuur, multicultureel, studie, studentengezelligheids) verenigingen. Aansluitend kunnen de deelnemers genieten van een barbecue, een parade van verenigingen, een battle of the bands, een cabaretvoorstelling of een film in de openlucht bioscoop.

Dinsdag
Dinsdag staat in het teken van de stad Rotterdam en zal het Rondje Rotterdam plaatsvinden. De deelnemers gaan na een heerlijk ABN AMRO ontbijt door middel van een GPS spel de stad door op zoek naar de eindlocatie. Tijdens het spel komen studenten langs allerlei (minder) bekende plekken van de stad en moeten ze vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Een leuke manier om een studiegroepje en de stad beter te leren kennen.
Op dinsdagavond vindt, zoals elk jaar, de ABN AMRO Night of the Songs plaats, een meezingfeest in de Maassilo wat elk jaar weer een groot succes is. Een coverband zorgt voor de muziek en de deelnemers kunnen de teksten lezen op schermen in de zaal en uit volle borst meezingen.

Woensdag
Woensdag is een drukke dag met als start een sportontbijt met aansluitend de Erasmus Sport Experience, een sportdag waarbij de deelnemers allerlei sporten kunnen uitproberen. Na de sportdag is het tijd voor de Informatiemarkt.
Woensdagavond is er na het eten weer een een nieuw programmaonderdeel: Rotterdam by Night. Deelnemers kunnen deze avond een aantal locaties bezoeken: de Kubuswoningen, het Bibliotheektheater, ABN AMRO, het Doelen Café, Sorbonne en de Dado. Studenten kunnen daar genieten van voorstellingen, sprekers, meedoen aan een silent disco en genieten van het uitzicht van de stad Rotterdam. Om het de deelnemers gemakkelijk te maken zal een speciale Eurekatram langs de route rijden!

Donderdag
Donderdag is alweer de laatste dag en is er een festival in Park de Esch met als start een Brakke Brunch. Op het festival zullen verschillende (sport) activiteiten plaatsvinden, ook zal ABN AMRO aanwezig zijn met een Roadshow. Na het avondeten is het dan tijd voor de laatste Eureka activiteit: het ABN AMRO Slotfeest in Off_corso, waar Dennis Storm zal komen draaien.