Gemeente Eemsmond


Gemeentebedrijf Eemsmond ontvangt VCA-certificaat woensdag 18 augustus 2010

Maandag 23 augustus is een feestelijke dag voor de medewerkers van het Gemeentebedrijf Eemsmond. Op die dag overhandigt wethouder Harald Bouman de medewerkers het VCA-certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Het Gemeentebedrijf krijgt dit certificaat omdat het voldoet aan de strenge eisen ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu gesteld door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

In 2007 ontving het Gemeentebedrijf voor de eerste keer het VCA-certificaat. Het certificaat is drie jaar geldig. Daarna wordt een bedrijf opnieuw getoetst. De medewerkers van het Gemeentebedrijf hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om dit jaar weer met vlag en wimpel te slagen. En dat is gelukt!

De eisen
VCA is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er bij dienstverlenende bedrijven veilig wordt gewerkt. Om een certificaat te krijgen, moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Het is het Gemeentebedrijf weer gelukt om aan alle eisen te voldoen. Dit betekent dat de medewerkers voldoende opleiding en training hebben gehad en dat ze zijn uitgerust met de juiste persoonlijke bescherming zoals veiligheidskleding en dat ze werken met materiaal en gereedschap dat voldoet aan de veiligheidseisen.