Politie Gelderland-Midden

Rijbewijs van Nijkerker ingevorderd

Publicatiedatum: 23-8-2010 9:14:05

NIJKERK - Het rijbewijs van een 17-jarige Nijkerkse snorfietser is in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus ingevorderd. Reden hiervoor was zijn gedrag in het verkeer.

Agenten zagen de jongeman zonder verlichting rijden over het fietspad van de Frieswijkstraat in Nijkerk. Zij wilden hem hier op aanspreken. Maar ondanks geroep reed de Nijkerker door. De agenten gingen achter hem aan; met zwaailicht en sirene aan om het overige verkeer te waarschuwen. De tocht bracht hen onder meer naar de Wikke en de Boterbloem. Op de Boterbloem stopte de snorfietser en werd hij aangehouden.
(093477)


Edenaar verdacht van inbraakpoging

Publicatiedatum: 23-8-2010 9:13:40

LUNTEREN - Een 41-jarige Edenaar is in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus aangehouden bij een bedrijfspand in Lunteren. Hij zou geprobeerd hebben daar in te breken.

Agenten werden naar het bedrijfspand gestuurd, nadat bekend was geworden dat iemand zich er verdacht ophield. De onbekende man zou op een ladder staan en `bezig' zijn bij een raam. Toen de agenten bij het gebouw kwamen, zagen ze een man lopen. Deze persoon werd aangesproken. Vlakbij de man werd inbrekerswerktuig gevonden. De Edenaar werd vervolgens aangehouden voor poging tot inbraak. (093495)