Gemeente Purmerend

Koninklijke onderscheiding voor de heer J.G.M. Rotering

23 augustus 2010

Bijzondere inzet voor maatschappij wordt beloond - Burgemeester Don Bijl reikte op zaterdag 21 augustus om 20.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.G.M. Rotering. Hij kreeg de waardering ter gelegenheid van Sail Amsterdam.

Organisatie Sail Amsterdam
De heer J.G.M. Rotering (64) is vanaf 1995 voorzitter van het bestuur van de Stichting Zeil Noord. Deze stichting is destijds opgericht om stadsdeel Amsterdam-Noord te betrekken bij de organisatie van Sail Amsterdam. Vanaf 2002 is hij lid en penningmeester van het Algemeen Bestuur van de Stichting Sail Amsterdam. De heer Rotering heeft de banden met stadsdeel Amsterdam-Noord aangehaald en vergrootte daardoor de naamsbekendheid van het stadsdeel bij de Sailbezoekers. Daarnaast heeft hij bijzondere vaarten voor gehandicapten en bejaarden tijdens Sail mogelijk gemaakt. Sinds 2008 is hij lid van het Dagelijks Bestuur van de Stichting Sail Amsterdam. De heer Rotering heeft hier bijgedragen aan het opzetten van de financiële administratie voor Sail.

Verder was hij tot 2008 directeur/ eigenaar van Staartjes&La Grouw en is hij sinds 2008 adviseur van Witkamp Bouwgroep.

Koninklijke Onderscheiding
De heer Rotering valt op door zijn grote betrokkenheid en inzet voor Sail. Zijn bijdrage is belangrijk voor het slagen van dit jaarlijkse grootschalige evenement. Hij kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, duur, uitstraling en de maatschappelijke betekenis van zijn activiteiten is de heer Rotering daarom, bij Koninklijk besluit van 23 juni 2010, nr. 10.001750, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.