Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Huissenaar aangehouden na geweld tegen ex

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:02:18

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus een 28-jarige man uit Huissen aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ex-vriendin, een 22-jarige Arnhemse. De man zou zijn ex-vriendin zondagavond laat telefonisch hebben bedreigd. Toen de vrouw voor haar woning nabij het centrum van Arnhem stond zou hij haar hebben opgezocht en met geweld in zijn auto hebben meegenomen. Vervolgens zou hij haar tijdens het rijden hebben mishandeld. Op de Rijnkade had de vrouw kans gezien uit de auto te stappen. Getuigen vingen het slachtoffer op waarna de politie werd gewaarschuwd. Die wist de Huissenaar aan de hand van het kenteken van zijn auto te achterhalen. De man werd thuis aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. (093478)


Duo opgepakt bij autokraak

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:01:46

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie in de nacht van zondag 22 op maandag 23 augustus twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden te hebben ingebroken in een auto. Een getuige zag rond drie uur twee mannen in een auto inbreken in een geparkeerde auto aan de Dr. J. C. Hartogslaan en waarschuwde de politie. Bij de komst van de agenten bleek het duo gevlucht. Een van hen, een 22-jarige man met Litouwse nationaliteit, werd op het dak van een garage aangetroffen. De ander, een 17-jarige jongen met eveneens Litouwse nationaliteit, werd met behulp van een politiehond aangehouden in een tuin van een woning in de buurt. Een van hen bleek een tas bij zich te hebben waarin navigatiesystemen zaten die kennelijk waren gestolen. Beide Litouwers zijn voor verder onderzoek ingesloten.
(093497)


Eigenaresse grijpt autokraker in de kraag

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:01:12

ARNHEM - Op de Hommelseweg in Arnhem heeft een 24-jarige vrouw uit Wageningen in de ochtenduren van zondag 22 augustus een 52-jarige dakloze aangehouden. De man werd omstreeks half tien slapend aangetroffen in de kampeerauto van de Wageningse en had om binnen te komen een van de ramen geforceerd. De 52-jarige man werd aan de politie overgedragen. De man is in verzekering gesteld. (093283)


Dronken Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:00:39

ARNHEM - Een 29-jarige Arnhemmer is zondagmiddag 22 augustus op de Korenmarkt in zijn woonplaats aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. De man zou zich in een van de cafés aan het plein misdragen hebben. Gewaarschuwde agenten zagen de man laveloos over straat lopen. Volgens getuigen zou hij stoelen hebben gegooid en voorbijgangers hebben uitgescholden. Omdat de man zich ook niet kon legitimeren werd hij aangehouden. De man is later met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
(093362)