Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Nijmegenaar rijbewijs kwijt na alcohol

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:12:01

ELST/RESSEN- De politie heeft zondagochtend 22 augustus een 22-jarige Nijmeegse beginnende bestuurder aangehouden op het Keizer Augustusplein in Ressen. Het rijbewijs van de Nijmegenaar is door de agenten ingenomen.

De agenten zagen de man rond kwart voor negen rijden op de Aamsestraat in Elst. De auto waar de man in reed was eerder die nacht bestuurd door een vrouw die aangehouden was geweest vanwege rijden onder invloed. De agenten wilden hierop controleren wie achter het stuur zat. Op het Keizer Augustusplein in Ressen kon de auto aan de kant van de weg worden gezet. De Nijmegenaar werd als bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek met een promillage van 1.32 te hebben gereden. Dat is ruim 6 keer meer dan de toegestane norm. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(093289)


Man aangehouden na niet voldoen aan bevel of vordering
Publicatiedatum: 23-8-2010 10:10:51

ELST- Een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats is in de nacht van zondag op maandag 23 augustus door de politie aangehouden in het centrum van Elst. De man zou op herhaaldelijk verzoek van de politie niet hebben willen vertrekken.

De moeder van de man meldde rond kwart over drie bij de politie dat haar zoon mogelijk de auto zou hebben vernield. Hij zou nog in de straat aanwezig zijn. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten de man aan. Hij verklaarde geld te willen hebben van zijn moeder maar hij zou dit niet voor elkaar hebben gekregen. Van de vernieling van de auto bleek geen sprake te zijn. De man zou erg luidruchtig zijn geweest waarop de agenten hem meerdere malen vroegen weg te gaan. Hij gaf hieraan geen gehoor waarop hij aangehouden werd. (093498)


Beschonken automobilist rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 23-8-2010 10:06:02

ZEVENAAR- De politie heeft zondagavond 22 augustus het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Lobith ingenomen. De man werd tijdens een alcoholcontrole op de Tolsingel gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

De agenten waren rond negen uur bezig met een gerichte alcoholcontrole toen de Lobither langs kwam rijden. Na controle op het ademanalyseapparaat bleek dat hij had gereden met een promillage van
1.96. Dat is bijna vier keer meer dan de toegestane norm. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(093422)