Prijsval bij huurauto's in Spanje 23/08/2010 10:33

PR Newswire

HAMBURG, August 23, 2010 /PRNewswire/ --

- In tegenstelling tot de verwachting is de vraag op de Spaanse markt duidelijk gekrompen

De voor het vakantieseizoen 2010 verwachte krapheid op de Spaanse huurautomarkt is - zoals de eerste analyses tonen - uitgebleven. Na het grote tekort in 2009 rekenden de experts ook voor dit jaar op
beschikbaarheidsproblemen. De vraag voor de topbestemming Spanje, bleef echter sterk achter bij de verwachting. Als oorzaak voor deze teruglopende ontwikkeling wordt vooral het wegblijven van de vele toeristen uit Engeland genoemd. In vergelijking tot vorig jaar wordt zelfs een teruggang in prijs tot 30% voor het Spaanse vasteland zichtbaar. Ook voor de Bealearen en de Canarische Eilanden is een prijsverlaging van resp. 5 en 10% vast te stellen.

In tegenstelling tot Spanje zijn de prijzen op andere topbestemmingen in het Middellandse Zeegebied zoals b.v. Italië, Portugal en Frankrijk op het niveau van vorig jaar gebeleven. In deze landen lag de vraag wel op het peil van de verwachtingen.

Met name door scherpe inkoop en agressieve prijsacties kon CarDelMar in de zomermaanden zijn omzet voor de bestemming Spanje - tegen de ontwikkelingen in - zien stijgen. Ook voor andere topbestemmingen kijkt de broker tevreden op de afgelopen zomer terug.

De broker CarDelMar biedt sinds het voorjaar van 2005 vakantiegangers huurauto's aan; dit altijd tegen lage tarieven en met gunstige All-Inclusive voorwaarden. CarDelMar werkt met gerenommeerde internationale autoverhuurders zoals Avis, Budget, Europcar en lokale autoverhuurders samen. Alle huurauto's van CarDelMar zijn via het reisbureau; onder http://www.cardelmar.nl of via het Hotline-nr. vanuit Nederland: 0800-020 4675 (kosteloos), vanuit België: 070-660 870 (EUR 0,20/min) boekbaar.