Gemeente Cromstrijen


Reparatie rioolpersleiding Numansdorp-Klaaswaal

(23-08-2010)

Maandag 23 augustus start waterschap Hollandse Delta met de herstelwerkzaamheden van een breuk in de rioolpersleiding aan de rijksstraatweg tussen Numansdorp en Klaaswaal. De rioolpersleiding vervoert rioolwater vanuit Klaaswaal naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Numansdorp. Daar wordt het rioolwater gezuiverd.

Maandagmiddag 16 augustus is een lekkage ontstaan in de rioolpersleiding. Het waterschap heeft direct actie ondernomen en heeft de aanvoer van de hoeveelheid rioolwater verlaagd. De druk in de rioolpersleiding nam af en de lekkage stopte. De directe omgeving heeft van de lekkage geen hinder ondervonden. Vervolgens is de rioolpersleiding onder normale omstandigheden gaan draaien en alles functioneerde weer goed.

Onderzoek
Woensdagochtend 19 augustus heeft het waterschap een nader onderzoek uitgevoerd. Het waterschap constateerde een scheur en een knik in de rioolpersleiding. Als het weer droog blijft, start het waterschap maandagmorgen 23 augustus met de herstelwerkzaamheden.

Maatregelen
Het waterschap vervangt een gedeelte van de betonnen leiding door een kunstof leiding. Tijdens de werkzaamheden blijft er een rijbaan beschikbaar. Wanneer de werkzaamheden starten en hoe lang dit gaat duren hangt af van de weersomstandigheden. Bij droog weer is de reparatie in een dag klaar. Het waterschap heeft de provincie en de gemeenten Cromstrijen en Oud-Beijerland op de hoogte gebracht.

Voor actuele informatie kijkt u op de website van waterschap Hollandse Delta www.wshd.nl Heeft u vragen, bel dan naar het waterschapsloket 0900-2005005 begin_of_the_skype_highlighting 0900-2005005 end_of_the_skype_highlighting (10ct/min., 24 uur per dag).