Gerechtshof 's-Gravenhage


Twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag in Haagse Herenstraat

Den Haag, 16 augustus 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 16 augustus 2010 in hoger beroep een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaren voor doodslag op zijn vriendin. De man heeft in de nacht van 8 december 2007 zijn destijds 23-jarige Poolse vriendin om het leven gebracht in haar woning boven een horecagelegenheid in de Herenstraat in Den Haag.

Het hof heeft hiermee het vonnis van de rechtbank uit 2009 bevestigd. Evenals de rechtbank acht het hof bewezen dat de verdachte veel geweld heeft gebruikt. De verklaring van de verdachte dat zijn vriendin tijdens een ruzie over hun relatie onverwacht en onbedoeld van de trap is gevallen, is naar het oordeel van het hof niet aannemelijk geworden. Het hof heeft zich daarbij onder meer gebaseerd op een rapport van de arts-patholoog, waarin deze deskundige heeft gesteld dat de vele ernstige letsels van het slachtoffer niet verklaard kunnen worden door een val van de trap, zoals de verdachte die heeft toegelicht tijdens een reconstructie die in de woning is gehouden.

Het openbaar ministerie had zowel bij de rechtbank als in hoger beroep bij het hof een gevangenisstraf van 16 jaren geëist wegens moord. Evenals de rechtbank acht het hof echter niet bewezen dat de verdachte zijn vriendin met voorbedachte raad van het leven heeft beroofd.

LJ Nummer

BN3991

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage Datum actualiteit: 23 augustus 2010 Naar boven