Universiteit van Amsterdam


Geschiedenisliefhebbers treffen elkaar in Holland History House

Gepubliceerd op 23 augustus 2010

Bijna tweeduizend historici uit de hele wereld komen van zondag 22 t/m
vrijdag 27 augustus bijeen in Amsterdam voor het International Congress of Historical Sciences. Hans Blom, voorzitter van het organisatiecomité, omschrijft het congres als de Olympische Spelen voor historici. Jouke Turpijn, universitair hoofddocent Geschiedenis aan de UvA, kwam zo op het idee voor het Holland History House (HHH).

In het Holland History House kunnen congresbezoekers en geschiedenisliefhebbers elkaar iedere namiddag ontmoeten op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum. Daar kunnen zij genieten van historisch vermaak, een avondopenstelling van het museum, de dagelijkse talkshow The Remains of the Day en live-muziek. Het HHH is maandag tot en met donderdag geopend van 17.00-20.00 uur en vrijdag tot 23.00 uur.

The Remains of the Day

De talkshow wordt gepresenteerd door Hans Goedkoop (presentator van het VPRO-programma Andere tijden). Jouke Turpijn is zijn vaste co-presentator. Dagelijks schuiven internationaal gerenommeerde historici aan tafel aan. De talkshow begint telkens om 17.45 uur. Vast onderdeel is een filmpje van de Holland History Hunters. Hierin brengen geschiedenisstudenten van de UvA verslag uit van de gebeurtenissen tijdens het congres.

Van de talkshows wordt een audiovisuele registratie gemaakt. De eerste aflevering is vanaf dinsdagochtend te bekijken op deze webpagina.

Tijd, deelname en locatie

Het Holland History House is open van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus, van 17.00 tot 20.00 uur (en op vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur). De voertaal van de talkshow The Remains of the Day is Engels.

Het Holland History House is toegankelijk voor alle geschiedenisliefhebbers. Entree: gratis voor congresgangers en houders van een Museumjaarkaart, EUR 5 voor studenten, en EUR 10 voor overige belangstellenden.


Locatie: Amsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92 / Nieuwezijds Voorburgwal 357, Amsterdam.

Organisatie

Het Holland History House is een gezamenlijk project van het Nationaal Historisch Museum, de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdams Historisch Museum, en wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Verwijzingen

Meer informatie over het Holland History House
(www.hollandhistoryhouse.com)
Meer informatie over het congres
Bron: UvA Persvoorlichting
|
Zie ook
Blog Amsterdams Historisch Museum