Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-08-2010

Bredanaar (47) verdacht van mishandeling en vernieling

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een 47-jarige man uit Breda aangehouden wegens mishandeling en vernieling. De Bredanaar wordt ervan verdacht zijn vrouw, met wie hij in een scheiding ligt, te hebben mishandeld. Dat zou gebeurt zijn bij de woning van de verdachte in de wijk Heusdenhout. Het slachtoffer vertrok daarna naar haar eigen woning enkele straten verderop en zag daar dat een ruit bij haar woning vernield was. De verdachte, die onder invloed was, zat met een flinke snijwond in zijn been bij de woning; hij verklaarde de ruit te hebben ingetrapt. De man is na medische behandeling in verzekering gesteld op het bureau.

Twee jonge snelheidsduivels betrapt op Emerparklaan

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Emerparklaan zondagmiddag zijn drie automobilisten betrapt, waaronder twee beginnende bestuurders. Ter plekke is maximaal 50 km/uur toegestaan, maar beide jongemannen reden fors harder. Een 19-jarige bestuurder uit Gilze scheurde rond 16.00 uur met 105 km/uur (gecorrigeerd) over de Emerparklaan en kon zijn rijbewijs inleveren; een 19-jarige automobilist uit Breda maakt het nog iets bonter, hij reed 57 km/uur te hard. De Bredanaar had geen rijbewijs, dus ook daarvoor kan hij een bekeuring tegemoet zien. Een 30-jarige Bredanaar reed rond 20.00 uur met 102 km/uur de agenten voorbij, ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Agenten arresteren recalcitrante omstander bij brand in St. Willebrord

ST. WILLEBRORD: Een 53-jarige man uit St. Willebrord is zondagavond tegen 18.00 uur aangehouden, omdat hij niet wilde luisteren naar de politie. Agenten stonden bij een afzetting als gevolg van een brand bij een cafetaria aan het Emmausaplein. Op verzoek van de brandweer werden omstanders, gelet op mogelijk ontploffingsgevaar, op afstand gehouden. De Willebrorder, die onder invloed van alcohol was, wilde de afzetting aan de Vinkenstraat passeren om naar huis te lopen. Hij werd daarbij tegengehouden door een agent die hem vertelde dat hij dan een andere route moest kiezen. Even later zag de man toch kans het lint te passeren en werd hij aangehouden. Daarbij werden de agenten belaagd door een groep omstanders die probeerden de arrestatie van de
Willebrorder te voorkomen. Het lukte de agenten desondanks toch de verdachte in de bus te zetten en naar het bureau te brengen. Het houten gebouwtje, een caravan en een personenauto werden door de brand verwoest. De oorzaak lag vermoedelijk in een brand in de afzuigkap.

Grijze Volkswagen Eos gestolen bij woninginbraak in Breda

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Kleine Hil is in de nacht van zondag op maandag een grijze Volkswagen Eos gestolen. Ook werden onder andere een fotocamera en een mobiele telefoon meegenomen. De inbrekers kwamen binnen door gaatjes te boren om zo een raam te kunnen ontsluiten. De Volkswagen, met het kenteken 93-XN-TD, staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-08-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |