Universiteit Leiden

Samenwerking Faculteit Archeologie en gemeente Den Haag

De Faculteit Archeologie en de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. Wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie) en decaan prof.dr. Willem Willems ondertekenden op 17 augustus de samenwerkingsovereenkomst.
Prof.dr. Willem Willems (l) en wethouder Rabin Baldewsingh zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Prof.dr. Willem Willems (l) en wethouder Rabin Baldewsingh zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Kansen voor beide partijen

âDe samenwerking biedt kansen voor studenten Archeologie en voor de stadsarcheologen van de gemeente Den Haagâ, aldus decaan Willem Willems. âStudenten kunnen bijvoorbeeld een stageplek krijgen bij de gemeente of een scriptie schrijven over een Haags archeologisch onderwerp. De stadarcheologen kunnen op hun beurt deelnemen aan cursussen of colleges die de faculteit biedt. Ook kunnen de gemeente en de universiteit elkaar ondersteunen bij onderzoek en onderwijs.â

Grootste Europese congres archeologen

Een ander samenwerkingsverband tussen Leiden en Den Haag op het gebied van archeologie is de 16e Annual Meeting van de European Association of Archaeologists. Van 1 tot en met 5 september 2010 treedt de Faculteit Archeologie samen met de gemeente Den Haag en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed op als gastheer van het grootste Europese congres voor archeologen. Er worden ruim 800 archeologen uit heel Europa verwacht.

Meer informatie over het congres.Â

* Onderzoek Faculteit Archeologie (Engelstalig)
* Bacheloropleiding Archeologie

* Masteropleiding Archeologie (Engelstalig)

(23 augustus 2010 - Daniël Scheen)