Gemeente Midden-Delfland

Adviescommissie Mooi Nederland terug in Midden-Delfland

Bijna een jaar nadat minister Jacqueline Cramer van VROM (Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) de eerste boom heeft geplant op de Maaslandse Dam is de adviescommissie Mooi Nederland teruggekomen. De minister plantte de boom vorig jaar tijdens het kennismakingsbezoek van de adviescommissie Mooi Nederland aan dit voormalige glastuinbouwgebied.

De adviescommissie wilde zich op de hoogte stellen van de voortgang van dit inspirerende project en het plan is in concept door wethouder Christiaan Van der Kamp en geĂŻnteresseerde ondernemers aan de adviescommissie gepresenteerd. Op de plek waar vroeger de kassen stonden, groeit momenteel gras en zijn met bouwlinten de toekomstige kamers uitgezet. Deze kamers worden ingericht voor combinaties van wonen en werken. In een van deze kamers werd als pilot door ondernemers op originele wijze getoond welke invulling van ondernemen zij voor ogen hebben in de Maaslandse Dam: De wethouder en de Rijksbouwmeester mochten midden in een weiland plaatsnemen aan een gedekte tafel. .

Namens de adviescommissie sprak Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol haar waardering uit voor het project in het algemeen en de pilot in het bijzonder. Zij deelt het enthousiasme om van de Maaslandse Dam een succesvol project te maken.

Wethouder Van der Kamp heft, gezeten aan keukentafeltje op keukenstoel in weiland het glas samen met leden adviescommissie