Politie Hollands Midden

Voorschoten - Twee mannen stelen auto op klaarlichte dag

Voorschoten, 23-08-2010 o De politie heeft aangifte opgenomen van een brute beroving op het Trompplein, bij station De Vink. Een 64-jarige vrouw uit Voorschoten stond op vrijdag 20 augustus, om 17.20 uur, met haar auto te wachten op haar man en dochter die met de trein zouden aankomen.

Ze parkeerde haar auto op het parkeerterrein van het Trompplein. Ze had haar auto, een zilvergrijze Volkswagen Golf, in het eerste parkeervak direct links van de inrit naar het parkeerterrein gezet, met de voorzijde richting de Trompweg. Plotseling stond er zowel links als rechts van de auto een man, die de portieren van haar auto opentrokken. De man aan de bestuurderskant pakte haar vast en trok haar uit de auto. De andere man ging naast haar zitten. Doordat zij uit de auto werd getrokken viel zij met haar hoofd op de grond.

Getuigenoproep De mannen reden met haar auto weg in de richting van de Admiraal de Ruytersingel. De vrouw kon zelf overeind komen. Toen zij stond bij te komen van hetgeen haar gebeurd was, kwam er een man naar haar toelopen. Zij vertelde hem het verhaal en hij belde de politie.

Een zoektocht naar de auto en de twee mannen heeft niets meer opgeleverd. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets van het voorval hebben gezien, of eerder/ later de twee mannen en/of auto hebben gezien. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.