Gemeente Echt-Susteren


ProRail werkt aan het spoor

In het najaar van 2010 voert ProRail grootschalig onderhoud uit aan het spoor in Limburg. Van 14 augustus tot en met 21 november wordt er elk weekend op wisselende trajecten gewerkt. ProRail, NS en Veolia werken nauw samen om de overlast tot een minimum te beperken.

Â

De werkzaamheden aan het spoor vinden plaats tijdens buitendienststellingen (perioden waarin er geen treinen rijden). Bijna alle buitendienststellingen in dit najaar zijn nodig om spoorstaven, ballast (spoorgrind) en bielzen te vervangen. Dit dient gemiddeld eens in de dertig jaar te gebeuren om het spoor in optimale conditie te houden. Â

Â

Werkzaamheden 21 - 23 augustus

Van zaterdag 21 augustus tot en met maandag 23 augustus wordt er op diverse trajecten gewerkt*:

Tussen Nijmegen en Blerick

Tussen Eindhoven en Weert

Tussen Weert en Roermond

Tussen Roermond en Sittard

Tussen Maastricht en Heerlen

Tussen Maastricht en Visé

Â


*Wijzigingen onder voorbehoud.

Â

Mogelijke overlast en contact

Door de werkzaamheden kunt u als omwonende hinder ondervinden van de werkzaamheden. Ook kan het zijn dat er overwegen zijn afgesloten waardoor er een omleiding is ingesteld. Wilt u meer weten over de aard van de werkzaamheden en de mogelijke overlast in uw gemeente? Kijk dan op www.prorail.nl/werkzaamhedenlimburg.

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail via 0900-7767245 (â¬0,20 per minuut).

Â

Omwonenden in een straal van 300 meter ontvangen tijdig een bewonersbrief met informatie over de werkzaamheden.

Â

Treinverkeer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor treinreizigers. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ns.nl/treinverkeerlimburg en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-9292 (â¬0,70 per minuut).