Politie Groningen

Maandag 23 augustus 2010

Provincie Groningen , 23-08-2010

Man aangehouden na gewelddadige fietsdiefstal

GRONINGEN De politie heeft zondagavond in de Turftorenstraat in Groningen een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een 56-jarige man uit Groningen kreeg kort voor de aanhouding in zijn restaurant op het Akerkhof argwaan toen hij buiten straat lawaai hoorde. Daar zag hij dat de dakloze man op zijn fiets wilde wegrijden. Op het moment dat hij dit wilde voorkomen, pakte de verdachte een steen. Een werknemer kwam vervolgens ook naar buiten. Hierop pakte de 33-jarige volgens beide mannen een mes. Zij moesten vervolgens de verdachte op de fiets laten wegrijden. Het slachtoffer waarschuwde de politie en hij gaf een goed signalement van de gewelddadige fietsdief door. De dakloze man werd korte tijd later in de Turftorenstraat aangetroffen, terwijl hij een fiets bij zich had. De man voldeed aan het opgegeven signalement. De fiets bleek echter niet de weggenomen fiets te zijn. De verdachte werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord over het incident. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 49-jarige inwoner van Groningen aangehouden op de Stationsweg in Groningen. De dronken man viel op straat voorbijgangers lastig en sloeg wartaal uit. Agenten constateerden dat de man erg veel alcohol gedronken had. De 49-jarige werd aangehouden voor openbare dronkenschap en is ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beledigt agenten

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond een 20-jarige vrouw uit Appingedam aangehouden voor belediging. Op de Concourslaan in Groningen schold de Appingedamse zonder enige aanleiding twee politieagenten uit. Toen zij haar hierover aanspraken, ontkende zij de belediging. Hierop beledigde zij een agent nog een keer. Zij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Hardleerse automobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige man uit Doorn aangehouden. Agenten hadden de 24-jarige automobilist bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. De man werd op de N46 bij Oosternieland aan de kant gezet omdat hij 77 km/u. te hard reed. Daarnaast had hij zijn rijbewijs niet bij zich. Hij moest op een later tijdstip zijn rijbewijs inleveren en mocht niet meer verder rijden. Korte tijd later werd de bestuurder opnieuw op de N361 gecontroleerd. Omdat hij op dat moment met een ingevorderd rijbewijs reed moest hij mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. Zijn auto werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dader overlopen bij inbraak

DOEZUM Zondagnacht rond 02:45 uur is er in een kroeg aan de Provincialeweg in Doezum ingebroken. De eigenaar van de zaak bevond zich in het pand toen hij wakker werd van lawaai. De inbreker die in het pand stond ging er snel vandoor, achterna gezeten door de benadeelde. Buiten stonden drie mannen, kompanen van de inbreker. In een auto vertrok het viertal. Mogelijk gaat het hierbij om een Volkswagen Golf met een dieselmotor. De politie stelt een onderzoek in.

Bestuurder tractor met drank op

STADSKANAAL De politie heeft zondagmorgen een 23-jarige man uit Stadskanaal aangehouden op de Semsstraat in zijn woonplaats. De bestuurder reed op een landbouwvoertuig en bleek bij een controle teveel alcohol gedronken te hebben. De uitslag van een onderzoek op het politiebureau wees een promillage van ruim 1 promille uit. De 23-jarige was ook al in 2009, 2007 en 2006 gepakt voor het rijden met drank op. Vorige jaar was zijn rijbewijs al eens ingenomen. De agenten hebben het rijbewijs nu opnieuw ingenomen en naar het openbaar ministerie gestuurd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na verdachte situatie

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op de Holmsterheerd in Groningen een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De politie reageerde op een melding dat twee jongens hun snorfiets hadden gestald en vervolgens een muts op hadden gezet. Het duo was vervolgens weggelopen. Korte tijd later zagen de agenten vier jongens lopen, waaronder de 15-jarige Stadjer. De verdachte liep naar zijn snorfiets toe. Hierop werd de knaap gecontroleerd. In twee tassen troffen de dienders een boksbeugel en een bivakmuts aan. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zwalkende fietser kan boetes niet betalen

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 49-jarige man uit Groningen ingesloten, omdat hij nog 17 boetes moest betalen. De Stadjer werd op de Nieuwe Boteringestraat zwalkend op zijn fiets aangetroffen. De dienders trokken hem na en zij constateerden dat hij nog ruim 3700 euro aan boetes moest betalen. Hij kon hier niet aan voldoen, waarna de man werd ingesloten in een cel. Hij wordt aan justitie overgedragen.

Jonge fietsdief komt niet ver

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht op de Leliesingel in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen op een gestolen fiets aangetroffen. Politieagenten werden op de Westersingel aangesproken door een Duitse man. Hij vertelde dat korte tijd eerder een door hem geleende fiets, een rode gazelle, was gestolen. Hij had het vehikel niet op slot gezet. De dienders zagen al snel de 16-jarige op een rode Gazellefiets rijden. Bij controle bleek het framenummer, dat door de Duitse man was doorgegeven, overeen te komen met de aangetroffen Gazelle. De fiets werd in beslag genomen. De knaap wordt vandaag gehoord over de fietsdiefstal. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden na vernieling

TER APELKANAAL De politie heeft zondagnacht twee mannen uit Musselkanaal van 20 en 21 jaar aangehouden voor vernieling. Politieagenten reageerden op een melding van vernieling. Op de Zandberg in Ter Apelkanaal zouden twee knapen spiegels van autos trappen. Het doorgegeven signalement kwam overeen met het uiterlijk van beide Musselkanaalsters. De 20-jarige kon in eerste instantie alleen worden achterhaald en aangehouden. Even later kwam ook de tweede verdachte naar de agenten toegelopen. Beide verdachten, die onder invloed van alcohol verkeerden, werden ingesloten in een cel. Zij worden vandaag gehoord over de betreffende vernieling.

Stadjer op straat beroofd

GRONINGEN Een 58-jarige man is zondagnacht op de Paterswoldseweg door twee mannen op straat beroofd. Het slachtoffer werd door één van beide mannen benaderd. Hij kreeg direct een wapen tegen de borst gedrukt. De straatrover eiste direct geld. Het slachtoffer gaf vervolgens zijn portemonnee af. Beide mannen gingen er na de straatroof vandoor. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.