Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-08-2010

Amsterdammer mishandelt agenten

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, op het perron van het centraal station een 20-jarige Amsterdammer, onder verzet aangehouden. De agenten kregen rond 07.30 uur de melding van een onwelwording in een trein op het station. Daar troffen ze in een coupe de Amsterdammer aan. Hij lag op een bankje te slapen. Tijdens het wekken gedroeg hij zich recalcitrant richting agenten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Eenmaal uit de trein gaf hij de agenten een valse naam op. De politie beslott op dat moment over te gaan tot een aanhouding. Hierop greep de Amsterdammer één van de agenten bij de keel en sloeg de andere tegen het hoofd. Er ontstond een worsteling waarbij de politie pepperspray gebruikte. Het lukte de agenten hem onder controle te krijgen en mee te nemen.

Politie pakt drie woninginbrekers op heterdaad

TILBURG - De politie heeft vannacht drie jongens van 16, 17 en 18 jaar, allen afkomstig uit tilburg aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een woninginbraak. Ze zijn op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie ontving vanmorgen rond 03.15 uur de melding van een verdachte situatie in de Rossinistraat. Diverse eenheden spoedden zich ter plaatse en zetten de omgeving af. een getuige meldde gezien te hebben dat drie jongens over een dak van een garage liepen. Tijdens de zoektocht die volgde werden ze verscholen in een achtertuin van een woning aangetroffen. In de brandgang trof de politie een breekijzer aan. Het trio had inbrekerswerktuig in hun bezit. Agenten troffen aan een deur bij een woning in de Rossinistraat braakschade aan. Onderzoek wees uit dat het pand bezocht was. Diverse goederen waren weggenomen.

Dronken automobilist slingert over de weg

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht een dronken automobilist van de weg gehaad. Tijdens surveillance zagen agenten een auto over de Baden Powelllaan rijden. Het voertuig slingerde van links naar rechts. Tijdens het aanspreken van de bestuurder bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 775 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tilburgse steekt plaatsgenoot met mes

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 18.00 uur in een woning in Tilburg Noord een 26-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een 31-jarige Tilburger met een mes gestoken te hebben. De vrouw is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

Naar aanleiding van een melding van een steekpartij spoedde de politie zich naar een woning in Tilburg Noord. Daar troffen ze de 26-jarige man. Hij had een verwonding aan zijn arm. Hij vertelde dat de
bewoonster van de woning hem met een mes gestoken had. Aanleiding daartoe was een financieel conflict tussen hem en haar. De politie heeft vervolgens de vrouw gearresteerd.

Tilburger met mes in buik gestoken

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging doodslag die gisteren plaats vond op het voorterrein van het stadion Willem II. Het slachtoffer, een 52-jarige Tilburger liep daarbij een steekwond in de buik op.

De politie ontving rond 17.45 uur de melding van een steekpartij. Dit zou gebeurd zijn op het voorterrein van het stadion van Willem II ten tijden van een markt. Agenten troffen daar het 52-jarige slachtoffer aan. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Elisabeth
ziekenhuis waar hij een nacht voor observatie is opgenomen. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de dader. Aanleiding tot de mishandeling is niet bekend. De dader vooralsnog niet aangetroffen.

Ondanks ingrijpen bewoner kan inbreker ontkomen

OISTERWIJK - een 36-jarige bewoner van een woning aan de Heukelomseweg heeft vanmorgen getracht een woninginbreker die er vandoor ging met zijn auto (Volkswagen Golf 37-KBB-7)aan te houden. Helaas kon de inbreker ontkomen. De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek.

Vanmorgen tegen 07.00 uur werd de 36-jarige bewoner gewekt door een piepend geluid in de woning. De man ging op onderzoek uit en trof beneden in de woning een onbekende man aan. Buiten zag hij een tweede man. Bij het zien van de bewoner vluchtte de inbreker binnen via het raam de woning uit. De bewoner rende achter het tweetal aan die de autosleutels uit de woning hadden ontvreemd. Beide criminelen stapten in zijn auto en waren voornemens weg te rijden. De bewoner trachtte dit te voorkomen door één van hen vast te grijpen. Het lukte de dader zich los te rukken waarop beiden met de auto van de man vertrokken.

Tijdens het ingestelde onderzoek in de woning bleek dat de daders via de gaatjesboor methode de woning binnen gekomen waren. Uit de woning werden allen de autosleutels ontvreemd.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 23-08-2010 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |